Şah Damarı tıkanıklığı ameliyatla giderildi

45 gün önce aniden sağ tarafı felç olan ve konuşamayan A.A. isimli hastanın, bu durumuna yol açan nedenin beyne giden şah damardaki tıkanma olduğu ortaya çıktı.

VAN 23.10.2013 21:41:22 0
Şah Damarı tıkanıklığı ameliyatla giderildi
Tarih: 01.01.0001 00:00
45 gün once aniden sağ tarafı felç olan ve konuşma yetisini yitiren A.A isimli hasta acilen kaldırıldığı hastanede yapılan tedavisi sonrası ilginç bir duruma rastlandı.

Bu sure içerisinde nöroloji ve fizik tedavi bölümlerinde tedavisi süren hasta A.A'nın karotis arter angiosu çekiminden beyne giden Şah Damarında tıkınma olduğu tespit edildi. Bu tespitten sonra derhal ameliyata alınan hastanın şah damarında ameliyat yapıldı.

"En faydalı tedavi hastalığın erken tanısıdır"
Başarılı bir ameliyat yapıldığını ifade eden Doç Dr. Halil Başel, ameliyat sonrası tıkanıklığın giderildiğini ve ameliyet sonrası hastanın sağlığında olumlu gelişmeler görüldüğünü söyleyerek, " Hasta ameliyat öncesi konuşma ve yürümekte zorluk çekerken, ameliyat sonrası rahat bir şekilde konuşmaya ve desteksiz bir şekilde yürümeye başladı. Felcin en yaygın sebeplerinden biri şah damarının tıkanmasıydı. Bu tıkanmanın erken fark edilmesi ile hasta felç olmaktan kurtulabildi. Hastalarımızın özellikle bayılma , görme bozukluğu, konuşma bozukluğu gibi rahatsızlıklarında noroloji uzmanına başvurmaları ve boyun damarlarının dopler filmini çektirmelerini öneriyoruz. En faydalı tedavi hastalığın erken tanısıdır. Bu sayede hem hasta sakat kalmaktan kurtuluyor hemde tedavileri daha kolay oluyor. Ayrıca tedavi masrafıda daha az oluyor" diyerek hastalığın tedavisinde erken teşhisin önemine vurgu yaptı.

Şu ana kadar Lokman Hekim Van Hastanesinde onlarca şah damar ameliyatı yaptıklarını ve yapılan ameliyatların hepsinde de çok iyi sonuçlar aldıklarını ifade eden Başel, hastalarının sağlıklarına kavuşmalarının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. (Fikret Özkan - İLKHA)