Sağlık timinden kesim alanlarında denetim…

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan “Kurban Sağlık Timi” vatandaşın sağlıklı et tüketebilmesi için 4 satış yeri ve 11 kesim alanında denetim yaptı.

VAN 21.08.2018 22:41:44 0
Sağlık timinden kesim alanlarında denetim…
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Kurban Bayramı için gerekli tüm tedbirleri alan Büyükşehir Belediyesi vatandaşların dini vecibelerini veteriner hekim kontrolünde, sağlıklı bir ortamda ücretsiz olarak yerine getirebilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

    Çalışmalarla birlikte İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı’nda görevli 10 veteriner hekim Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte oluşturulan 4 satış yeri ve 11 kesim alanında denetim yaptı. Kurban kesim alanlarında incelemelerde bulunan veteriner hekimler kasap ve alan sorumlularına gerekli temizlik kurallarına uymaları konusunda uyardı. Vatandaşlara da sağlıklı et tüketebilmesi konusunda bilgiler vererek el broşürleri dağıttı. 

    Vatandaşların kurban bayramı ve sonrasında sağlıklı et tüketebilmesi için bilgilendirme çalışması yaptıklarını belirten Veteriner Hekim Feryad Amaç “Bayramın en güzel şekilde geçmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkânlarımız ile çalışıyoruz. Burada kurban kesenlere de önemli görevler düşmektedir. İnsanlarda görülen hastalıkların %60'ı hayvansal kökenlidir. İnsan sağlığı açısından gıdalardan kaynaklanan riskin %90'nı da hayvansal kökenli gıdalardan oluşmaktadır. Bundan dolayı kurban kesim yerlerinde vatandaşlara yardımcı olmak için çalışıyoruz. Bizlere her konuda başvurabilirler. Ayrıca vatandaşlarımızdan bir ricamız da kesim sonrasında oluşan hayvan atıklarını gelişi güzel çevreye atmasınlar. Çevremizi kirletmeyelim. Belediye temizlik ekiplerimize yardımcı olalım” dedi.