Sağlık Sen’den doktorun öldürülmesine tepki

Sağlık-Sen Van şubesi, Samsun’da yaşanan silahlı saldırı sonucu öldürülen doktor için düzenlediği basın açıklaması ile sert tepki gösterdi.

VAN 2.06.2015 00:07:58 0
 Sağlık Sen’den doktorun öldürülmesine tepki
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Sağlık Sen Van şubesi düzenlediği basın açıklamasıyla, Samsun’da bir doktorun silahlı saldırıyla öldürülmesini kınadı.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde yapılan Basın açıklamasını Sağlık-Sen Van Şube Başkan Vekili Fakirullah Ergül okudu.

Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde görev yapan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Kamil Furtun’un, hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatan Ergül, “Sağlık kurumlarımızda hastalarımızın canı nasıl hekimlerimize, sağlık çalışanlarımıza emanet ise, sağlık çalışanlarımızın canı da devletimize emanettir. Sağlık çalışanlarımızı mesaisini güven içinde bitirip, evine, ailesine, çocuklarına kavuşmasını sağlamak devletin sorumluluğu altındadır.” dedi.

Sağlık çalışanlarının, can güvenliklerinin sağlanmadığını belirten Ergül, sağlık çalışanlarının şiddete uğrama kaygısı içinde görevlerini sürdürmeye çalıştıklarını ifade etti.

“Güvenlik, hastanelerimizin en önemli sorunudur”

Hastanelerdeki güvenlik zafiyetine dikkat çeken,  Ergül, “Bu acı olayla bir kez daha ortaya çıkmıştır ki, güvenlik, hastanelerimizin en önemli sorunudur. Güvenlik konusunda her türlü teknolojik ve yapısal imkânlar seferber edilmeli, istihdam stratejileri, nitelikli güvenlik ihtiyacı talebine uygun hale getirilmeli, hiçbir sağlık çalışanımızın burnunun dahi kanamasına fırsat vermeyecek önlemler hayata geçirilmelidir.” diye konuştu.

Devletin güvenlik önlemlerinin yanında halkın da sağlık çalışanlarına sahip çıkması gerektiğine işaret eden, Ergül, “Hastanelerimizi hizmet üretemez hale getiren bu saldırılara bir yenisinin daha eklenmemesi için, devletin alacağı tedbirler kadar, toplumun tüm kesimlerinin sağlık çalışanlarına sahip çıkması da büyük önem arz etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Acımız büyük, umudumuz kırıktır”

“Göksel Kalaycıoğlu, Ali Menekşe, Ersin Arslan ile dağlanan yüreğimiz bir kez daha dağlanmış, kaygımız katlanmıştır” diyen Ergül, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Böylesine haince bir eylemi ve acı ölümleri bir daha yaşamamak, sağlık camiası olarak en büyük dileğimizdir.Sağlık Sen olarak bir kez daha bu menfur saldırıyı lanetliyoruz.”(Murat Dalgın-İLKHA)