Sağlık-Sen Van Şubesi, Genel Kurulu'nu yaptı

Sağlık-Sen Van Şubesi, Genel Kurulu'nu yaptı Memur Sendikaları Konfederasyonu'na (Memur-Sen) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Van Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulu Şişli Öğretmenevi Toplantı Salonu

VAN 22.09.2018 15:44:39 0
Sağlık-Sen Van Şubesi, Genel Kurulu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Genel Kurul toplantısına, Memur-Sen Van Şube Başkanı Osman Ayşin, Sağlık-Sen Genel Merkez yöneticileri, Diyarbakır, Hakkari ve Ağrı şube başkanları, Van’daki bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ile delegeler katıldı. 

 

“EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALAMIYORUZ” 
Divanın oluşturulması ve sendikanın tanıtım filminin gösterilmesi ardından delegelere hitaben bir konuşma yapan mevcut başkan Hikmet Bilgin, sağlık çalışanları olarak yaşadıkları sıkıntılara değindi.
Bazı yasal değişiklikler yapıldığını ancak buna rağmen sorunlarının devam ettiğini ifade eden Bilgin, “Bazı yasal değişiklikler yapıldı ama bize yapılan şiddetin önüne geçilemedi. Şiddet sürerse psikolojiniz iyi olmaz. Biz bu konuda net cümleler duymak istiyoruz, net bir çözüm. Diğer yandan emeğimizin karşılığını alamıyoruz, hak ettiğimiz ücreti, alın terimizin karşılığını alamıyoruz. Yeri geliyor evimize gidemiyoruz, sağlık çalışanları, canla başla çalışıyor. Eğer böyle giderse, fazla değil, iki ya da üç yıl sonra hiçbir sağlık çalışanı hizmet veremeyecektir. Fazlası da mümkün değildir. Sağlık çalışanlarını bu şekilde çalıştırmak mümkün değildir.” dedi.

 

MERKEZİ BÜTÇE KONUSU
Çalışanların 4-B ve yaklaşık 8-9 başlık altında ayrıldığını belirten Bilgin, bu durumun da eşitsizliğe yol açtığını belirterek, “Tüm bunlara gerek yoktur, merkezi bütçe tek çatı altında birleştirilmeli, Bahçesaray’daki çalışan da diğer yerlerdeki çalışanlarla aynı hakka sahip olmalı, emeğinin karşılığını almalı. Biz inançlı insanlarız, hak mücadelesi veriyoruz ve hak mücadelesi vermek zorundayız. O nedenle, hakikaten bu 4+2 ile bu sorun çözülemiyor ve çözülemeyecek, göreceksiniz. Eğer bu insanların ücretlerini vermezseniz çeşitli yollarla buradan gideceklerdir, ama hak ettikleri ücreti verirseniz 10 yıl bile buradan çıkaramazsınız.” diye konuştu. 

 

BİLGİN YENİDEN SEÇİLDİ
Memur-Sen Van Şube Başkanı Osman Ayşin’in de, sendikanın çalışmalarına dair yaptığı konuşmanın ardından seçimlere geçildi.
Tek liste ile girilen genel kurulda mevcut başkan Hikmet Bilgin, yeniden seçildi.
Sağlık-Sen Van Şubesi’nin yeni yönetim kurulu şöyle belirlendi:
Hikmet Bilgin, Fakirullah Ergül, Orhan Diler, Ömer Akbaba, Ömer Akyüz, Ömer Çınarbay, Sinan Gökyer. 
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi