Sağlık Müdürlüğü’nden, ödüllü resim yarışması

İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Organ ve Doku Bağışı’ konulu Ödüllü Resim Yarışması, Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle ortaöğretim 5-6-7 ve 8. sınıf öğre

VAN 11.02.2016 10:40:19 0
Sağlık Müdürlüğü’nden, ödüllü resim yarışması
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İl Sağlık Müdürlüğünde gerçekleşen Organ ve Doku Bağışı konulu Ödüllü Resim Yarışması töreninde,  Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, Organ ve Doku Bağışı ile ilgili bir konuşma yaptı.
     ‘Ağaç yaşken eğilir’ diyerek küçük çocukları organ ve doku bağışı konulu resim yarışmasına teşvik etmek amaçlı organ bağışına dikkat çekmek istediklerini anlatan Yanmaz, “Bir canlının yaşaması, bir canlının hayata tutunması, hem inancımız açısından, hem insanlık değerleri açısından, hem de şüphesiz bizi biz yapan tüm değerlerimiz adına en ulvi en kutsal en anlamlı görev olarak karşımıza çıkmaktadır” ifadesinde bulundu.
      Dr. Yanmaz, “Bizler, bugün sağlıklı bireyler olarak, hayatın bizlere ne getireceğini bilmeden yaşadığımız bu hayatta bir gün bizler için çok zorda olsa bile bunu şimdiden ön görerek organ ve doku  bağışı yaparak, yarın hepimiz için çok anlamlı olacak bir hayatı, hayatla buluşturmak,  bugünlerden başlayarak hepimizin ve herkesin şüphesiz yapması gereken önemli bir görev olarak görmekteyiz. Bu nedenle İnancımız açısından,  insanlığın tüm değerleri açısından organ bağışı yapılması,  artırılması ulvi bir görevdir. Günümüzde böbrek, karaciğer, kalp, akciğer, pankreas, kemik iliği, kornea, deri, kemik ve ince barsak en çok nakledilen organ ve dokulardır. 18 veya üstünde bir yaşta olup akli dengesi yerinde olan herkes, Sağlık Müdürlükleri veya hastanelere başvurarak, doku ve organ bağışında bulunabilirler. Tüm vatandaşlarımızı organ bağışı yapmaya ve bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu
      Yanmaz, “Bu konuda görev alan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bugün başarılarından dolayı ödüllendirilecek ve bu bilinçle geleceğin sorumlu bireyi olarak bu alanda öncülük edecek, tüm gençlerimize, öğrencilerimize ve katkılarından dolayı Milli Eğitim Müdürümüze ve yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.
       Yarışmada derece alan öğrenciler ve sıralamaları şu şekilde oldu:
     Tev İfakat Yavuz İlkokulu 5/A sınıfı öğrencisi Yunus Emre Şahin'in yaptığı resim birincilik ödülüne layık görüldü. Plaketini ve tam altın ödülünü Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz takdim etti.
     Rekabet Kurumu Ortaokulu 7/B sınıfı öğrencisi Berfin Aydoğan'ın yaptığı resim ikincilik ödülü aldı. Plaket ve yarım altın ödülünü Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin taktim etti.
     Şehit Uzman Çavuş Faik Balcı İlk ve Ortaolulu 8/A sınıfı öğrencisi Özlem Öter’in yaptığı resim üçüncülük ödülüne layık görülerek çeyrek altın ve plaketini Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yakup Aladağ takdim etti.