Sadece Tabelada

Van Terziler Konfeksiyoncular Kunduracılar Giyim Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Çetin Karaduman, şehir içindeki ahırların şehir dışına çıkarılması gerektiğini belirterek; “Van tabelada büyükşehir olabilir ancak hala koca bir köy

VAN 4.02.2013 12:04:23 0
Sadece Tabelada
Tarih: 01.01.0001 00:00
Şehir içinde bu kadar ahırın varlığı söz konusu ise buraya nasıl büyükşehir diyeceğiz?” ifadelerini kullandı.

Şehir içinde bulunan ahırların mutlaka şehir dışında organize edilmiş, alt yapısı tamamlanmış bir alana taşınması gerektiğini anlatan Karaduman; “İnsanlarla hayvanlar birarada yaşayamaz. Böyle bir şey yok. Gereken yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi olduğunu da hatırlatan Karaduman; “Hayvancılık konusu, şehir içindeki ahırlar konusu Belediye Meclisinde uzun uzadıya tartışıldı. Ve nihayetinde ahırlar konusunun şehir dışına taşınması gerektiği konusunda herkes hemfikir oldu. Ancak araya depremin girmesi ile birlikte bu konu askıya alınmış oldu. Aklın ve mantığın gereği ahırların şehir dışına taşınması zorunludur. Hijyen açısından, sağlık açısından, kentleşme açısından bu kaçınılmazdır.” dedi.

‘HERŞEYİMİZ NOKSAN’!

Karaduman konuşmasını şöyle sürdürdü; “Sadece tabelada büyükşehir olduk. Nüfus sayıları açıklandı ve Van’ın nüfusunun da arttığı görüldü. Ancak sadece nüfusumuz artmış! Geriye herşeyimiz eksik, noksan. İşgücümüz, eğitimimiz, sağlığımız, herşeyimizle noksanız. Göç alan bir iliz. Göç aldığımız için Van’ın nüfusu artıyor olabilir. Gelen insanların çoğu işini gücünü bırakarak çevreden merkeze geliyor. Ama iş güç olmayınca gelenler de sorun oluyor. Gelen insanlar köyündeki alışkanlığını da kente taşıyınca ortaya hoş olmayan görüntüler çıkıyor. Bir ineği olan ahırını kuruyor. Büyükşehirde, dahası kentte bu tür şeyler olmaz, olmamalı. Hayvancılık yapılacaksa bunun için organize bir alan oluşturulmalı. Besicilikle uğraşan insanlarımızın hayvanları için alanlar ayrılmalı, barınak yapılmalı, alt yapı oluşturulmalı. Ondan sonra da ahırlar buralara taşınmalı. Bu şekilde hem kent büyük bir sorundan kurtulmuş olur, hem de hayvancılık organize bir şekilde yapılmış olur” şeklinde konuştu.

Haber: Umut TARHAN