Şabu: Engellilere hak ettiği değer veriliyor

Ak Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Ak Parti’nin iktidarda olduğu 2005 yılında çıkarılan 5378 Sayılı Engelliler Kanunu sayesinde engelli vatandaşlara hak etti

VAN 2.12.2016 18:49:12 0
Şabu: Engellilere hak ettiği değer veriliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Serkan Aslan

     Şabu, Ak Parti Hükümeti olarak toplumun yaralarını sarmak için çabaladıklarını anlatarak, engelsiz bir Türkiye hayalini gerçeğe dönüştürmek için yasal adımlar başta olmak üzere birçok gelişim ve değişime imza attıklarını anlattı.


       Ak Parti iktidarı döneminde engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştıracak birçok uygulamayı hayata geçirdiklerini ifade eden Şabu, “2002 yılında evlerinden dışarıya çıkamayan, eğitim alamayan, sağlık hizmetlerinden yararlanamayan, kendi dünyalarında kaderlerine terk edilerek yaşamlarını sürdüren engelli kardeşimizin öncelikle yaşam alanlarını genişlettik. Türkiye tarihinde bir reform olarak nitelendirdiğimiz, 2005 yılında çıkan 5378 Sayılı Engelliler Kanunu sayesinde ülkemizde engelli kardeşlerimize hak ettiği değer verilmeye başlandı ve birçok yasal hak tanındı. Engelli kardeşlerimizle ayrımcılık ortadan kalktı yaşam standartlarını yükselten birçok yükümlülük beraberinde geldi. ŞABU Asıl amacımız olan zihinlerdeki engelleri kaldırarak, insanlarımız bilinçlendirdik engelli bireyleri toplumsal yaşama kazandırarak sahip çıkılmasının yolunu açtık. AK Parti olarak engelli – engelsiz ayrımı yapmadan milletimize sahip çıkma bilincinin mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Bu vesileyle engelsiz bir Tuşba engelsiz bir Van, engelsiz bir Türkiye ve engelsiz bir dünya hayalini hep birlikte gerçeğe dönüştürmemiz temennisiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün tüm engelli kardeşlerimize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.