SABRIMIZI TAŞIRMAYIN!

Diyanet-Sen Van Şubesi, bazı yazılı ve görsel medyada Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in hedef alınmasına tepki gösterdi.

VAN 24.05.2017 19:36:15 0
SABRIMIZI TAŞIRMAYIN!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Memur-Sen'e bağlı Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, bazı yazılı ve görsel medyada Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e yönelik saldırıları sert bir dille kınadı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye'nin manevi kimliği olduğunu ifade eden Arvas, bu kimliğin temsilcisinin de makamın başı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez olduğunu belirtti.

Arvas, "Bu güne kadar sayısız hizmetlere imza atmış olan Başkanlığımızı ve yönetim kadrosunu, art niyetli fikirlere, kirli düşüncelere teslim etmeyi düşünmüyoruz. Verilen hizmetlerin değerler boyutundan nasiplenmemiş olanlar, Başkanlık üzerinden suyu bulandırmaya çalışanlar, istediklerini elde edemeyecektir." dedi.

Bazı medya organları üzerinden kirli projelerin hayata geçirildiğini belirten Arvas, "Bu organlardan farkı olmayan kirli beyinlerin ise başkanlığa sahip çıkılmıyor minvalindeki söylemlerle, bastırılmış, hazmedememiş durumları dışa vuruyorlar. Dün herkes susarken 'Diyanetime Dokunma- Diyanetim Sensin' diyen nasıl bizsek, bu gün de aynı hissiyatla, aynı iştiyakla gelebilecek bütün saldırılara siper olmasını biliriz." diye belirtti.

 

Arvas, şunları kaydetti:  "Bu davanın sahibi bizleriz, bu davanın acısını, kahrını sırtlanan yine bizler olacağız. Diyanet-Sen olarak; Başkanlığımızı itibarsızlaştırmak isteyen bütün eylem ve söylemlere karşı eylem ve miting hakkımızı saklı tuttuğumuz bilinmelidir. Türkiye Geneli 82 Bin üyesi Van il geneli bin 35 üyesi  ile mensubu bulunduğumuz Diyanet İşleri Başkanlığımıza yapılanı kendimize yapılmış addederek, edep yoksunu hallerden bir an evvel vazgeçilmesi noktasında uyarılarımızı yapıyoruz. Yanlış algı üzerine inşa edilmiş, kurgulanmış bu senaryonun yönetmenleri, fikir babaları şunu çok iyi bilmeliler ki; manevi kimliğin kahramanları olan bu necip millerin evlatları, ezanın dinmemesi için 15 Temmuz'da nasıl bir mücadele verdiyse, 15 Temmuz'dan sonra yapılan bütün saldırılar karşısında da mücadelesini bütün saldırılara karşı verecektir. Unutulmamalı ki 15 Temmuz'da asker kılığına girenler bu ülkeye nasıl kastetmişlerse, 15 Temmuz'dan sonra vatansever kılığına girenlerin yaptığı bu tür saldırılar darbe severlerden farklı değildir." (Yılmaz Sönmez-İLKHA)