“Sabırları zorlamamak lazım”

HDP’lilerin Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Kozluca köyünde HÜDA PAR üyelerine yapılan saldırı ile ilgili bir açıklama yaptı.

VAN 30.05.2015 14:02:53 0
“Sabırları zorlamamak lazım”
Tarih: 01.01.0001 00:00
 HDP’lilerin Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Kozluca köyünde HÜDA PAR üyesi Muhammed Şerif Şimşek (34) ile Abdulcelil Talayhan'ı (38) katledilerek öldürülmesi sonrası basın açıklaması düzenleyen HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, üyelerinin sabırlarının taşmak üzere olduğu uyarısında bulunarak, “Sabırları zorlamamak lazım” dedi.

 

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Kozluca (Xaniké) köyüne sözde seçim çalışması için gelen grubun Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) üyelerine silahla saldırması sonucu HÜDA PAR üyesi Muhammed Şerif Şimşek (34) ile Abdulcelil Talayhan'ın (38) öldürülmesine HÜDA PAR Genel Başkanı Yılmaz'dan sert tepki geldi.

 

“Sabırları zorlamamak lazım”

Partisinin Diyarbakır'daki İl Başkanlığında basın açıklaması yapan HÜDA PAR Lideri Yılmaz, HDP/PKK cenahının 6-8 Ekim'de düzenlediği saldırılarda 9 üyelerinin öldürüldüğünü hatırlatarak, “Tarihsel süreç içerisinde insan yaşamında, toplumun yaşamında belli bazı kırılma noktaları vardır. O kırılma noktalarına dikkat etmek lazım. Sabırları zorlamamak lazım. Bu kaçıncı ‘Son olsun' deyişimiz. Onların da bu kaçıncı ‘bir daha olmayacak' yada ‘Biz değiliz provokatörlerdir deyişi' diyişleri. En küçük bir olayda eli silaha uzanan insanlardan bu topluma bir hayır gelmez. Kürtlerin barış ve huzuru için bu anlayış bir fayda sağlamayacaktır.” uyarısında bulundu.

 

“PKK/HDP'nin sapık gruplar dışında herkesle problemi var”

PKK'nın saldırgan tutumundan bölgedeki diğer parti ve kurumların da büyük zarar gördüğünü dile getiren Yılmaz, “Sadece bize saldırmıyorlar, Rojava'da Suriye KDP'si ve diğer Kürt siyasi partilerin hepsini sürdüler. Bir kısmını da infaz ettiler. Daha birkaç gün önce İran Kurdistan Demokrasi Partisine saldırıp, 2 KDP'liyi katlettiler. Irak'ta KDP'ye ve Serok Barzani'ye her türlü hakareti yapıyorlar. Kavgalı oldukları bir tek siyasi biz olsak, ‘caba bizde mi bir şey var' fakat sadece biz değiliz. Kuzey'de bütün Kurdi gruplarla problemli ve kavgalı. Bu insanların marjinal Türk soluyla, bilumum sapık gruplar dışında herkesle problemi var. İnsani değerlerini kaybetmemiş herkesle problemleri var. Bütün Kürt gruplarıyla problemleri var. Bu da bu zihniyetin değişmesi gerektiğini, kendine çeki düzen vermesi gerektiğinin kanaatimce bir başka örneği ve delili olacaktır” dedi.

 

PKK/HDP Amerika'nın taşeronluğunu yapıyor”

PKK/HDP'nin düzenlediği bütün saldırıların gerisinde emperyalist batının uşaklığını/taşeronluğunu üstlenme işlevinin olduğunu öne süren HÜDA PAR Genel Başkanı Yılmaz, “Kürdistan'da İslami yapıların yaşamaması, yok olması için Amerika'dan ve emperyalist batıdan bu insanlar talimat almışlardır. Ne kadar Amerika'nın Adana konsolosu Espinoza bu bölgeye gelse, illa bir Kürt kanı dökülüyor. Basından öğrendiğimize göre, bu uğursuz herif (Espinoza ) bugün yine Diyarbakır'daydı. Ve yine Kürtlerin kanı döküldü. Amerika'ya değil bu halka sırtlarını dayamaları lazım. Halkın değerleriyle, inançlarıyla barışmaları lazım. Kürdi tüm gruplarla barışmaları lazım” çağrısında bulundu.




Kaynak: timetürk