Şabaniye caddesi bir kez daha kapatıldı

Van'da yaklaşık 8 yıl önce belediyeden alınarak Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne bağlanan ve uluslararası statüde asfaltlanarak hizmete açılan Şabaniye Yolu, arsa sahibi tarafından mahkeme kararıyla uzun bir süre kapatılmıştı. Önce

VAN 4.05.2016 18:21:36 0
Şabaniye caddesi bir kez daha kapatıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
     Van'da en tartışılan yollardan biri haline gelen ve İran ile bağlantıyı sağlayan karayolları statüsündeki Şabaniye Yolu'nun bir bölümü, arsa sahibinin parasını almadığı gerekçesi ve mahkemeye başvurması sonucu kapatılmıştı.
Çok uzun bir süre kapalı kalan yol,18. Madde devreye sokulup arsa sahibine bir arsa verilmesi sonucu iki hafta önce yeniden ulaşıma açılmıştı. Ancak daha sonra arsa sahipleri arasındaki anlaşmazlıktan ötürü anlaşma sağlanamayınca, arsa sahibinin yeniden mahkemeye başvurması ve mahkeme kararı ile Şabaniye Yolu bir kez daha ulaşıma kapatıldı.
Caddenin bir bölümünün trafiğe kapatılması sonucu birçok trafik kazası meydana gelmiş, mahalle halkı da söz konusu yolun bir an önce trafiğe açılmasını istemişti.

      Önceki hafta yolun kapalı bölümü Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından hizmete açılmasına rağmen, arsa sahibinin başvurusu ile yeniden trafiğe kapatıldı. Vatandaşlar ise söz konusu yolun bir açılıp, bir kapanması ile adeta musluk reklamına döndüğünü ifade ederek, söz konusu durumun kent için bir ayıp olduğunu belirtiyor.  

Bölge: Bişar Ulutaş