RÜZGÂR GİBİ GELDİ GEÇTİ

Elde edilen sonuç.

VAN 6.10.2018 21:31:08 0
RÜZGÂR GİBİ GELDİ GEÇTİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

RÜZGÂR GİBİ GELDİ GEÇTİ

 

Bu deyimi duymuşsunuzdur mutlaka. TDK sözlüğünde “çabucak” anlamına gelen bu deyim ilimizi birçok farklı etkinlik için ziyaret eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Numan KURTULMUŞ için söylenmiş bir söz gibi durdu.

Sabah saatlerinde ilimizi ziyaret eden KURTULMUŞ, yüksek tempolu bir program akışı sonrası akşam saatlerinde Ankara’ya döndü.

Ak Parti Van il başkanlığı tarafından düzenlenen basın mensuplarının da davet edildiği bir kahvaltıya katıldı önce. Ancak ilimiz, bölgemiz ve ülke gündemine dair onlarca önemli soruyu sorma ve cevap alma hedefiyle gittiğimiz kahvaltı tam bir fiyaskoyla sonuçlandı. Basın kalabalık teşkilat üyeleri arasında bir anda kayboldu. Toplantı gündemi unutulmuş gibi herkes kahvaltı yaptı ve her zamanki sohbet orada da devam etti. Böylece bizler ilimizin basın temsilcileri olarak verimli geçmesini ümit ettiğimiz güzelim bir toplantıdan birçok cevap almaya mahrum kalmış olduk. Sözde altı ay sonra yapılacak yerel seçimler, kayyum süreci ve Van’ın sorunlarını konuşarak değerlendirecektik.

Bilindik sorulara yine bilindik cevaplar aldık.

Yine es geçildi bir başka bahara kaldı cevaplar.

Sonrasında alelacele, apar topar Gürpınar yolculuğu başlamış oldu. İlimiz adına önemli festivallerden biri olmaya aday KIRKPINARDAN GÜRPINARA Güreş Festivali kapsamında gerçekleşen açılış programı ve Van’a dönüş.

Valilik ziyareti, Ak Parti Van il başkanlığı ziyareti derken Değer Kent sakinlerinin yaşadığı Şeker Bank Mağduriyeti adıyla anılan hemşerilerimizin yaşadığı mağduriyet sonrası uzun zamandır ilin siyasilerinin cevap bulamayışı ile tırmanan gerginliğin sona ermesi için sergilenen görüşme trafiği.

Yeri gelmişken bu konuda siyasilerimizin özellikle Ak Parti İl Başkanı ve Milletvekillerinin bir öz eleştiriye ihtiyacı var gibi. Numan Bey gelmeden önce çözüme yönelik aynı tavır ortaya konsa hem sorun bu kadar büyümemiş hem de iktidar partisinin genel başkan vekili karşısında aciz bir duruma düşülmemiş olacaktı.

 İlimizle ilgili bir sorun ve mağduriyet önceden çözülebilir ve siyaset adına, seçim adına, seçmen kalbinin fethedilmesi adına önemli bir avantaj özellikle il teşkilatı ve vekilleri tarafından elde edilmiş olabilirdi. Demem odur ki Vanlı siyasilerin güçlü olması lazım bu ve benzeri sorunları bizim siyasilerimiz Numan Beyler gelmeden de çözülmeliydi.

Tüm bu koşuşturma öğlen saatlerinde Ak Parti Van İl Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı ile devam etti. Numan Bey yine kürsüde ve tüm teşkilat kademeleri toplantı salonunda heyecanlı ve bir o kadarda telaşlı bir zaman geçirdiler. 

Hızla başlayan ve detaylı olmayan bu toplantı sonrası STK temsilcileriyle gerçekleştirilen diğer bir toplantıya geçilmiş oldu. İlin en temel sorunları, bugünü ve geleceği adına sivil bir inisiyatif kullanan, sorumluluk hisseden önemli STK’ların temsilcileri gördüğüm kadarıyla bu güzel fırsatı iyi değerlendirmek için ilgili salonda büyük bir kalabalık oluşturarak beklemekteydiler.

 Zamanı hızla daralan ve uçağa yetişmek zorunda olan Numan Bey salona heyecanlı bir kalabalığın alkışlarıyla girip hızlıca konuşmasına geçti. Genel konulara hızlıca değinen Numan Bey sonrasında 6 kişiye soru sorması için mikrofonu uzatıp soru sormak isteyen diğer STK temsilcilerinin şaşkın bakışları arasında salondan ayrılıp uçağa yetişmek üzere havaalanına gitti.

Tüm bunları inanın ben yazarken yoruldum. Numan Bey de eminim ki çok yorulmuştur.

Ama inanın tüm bu yazdıklarım çok da önemli değil. Önemli olan ne biliyor musunuz?

 

Elde edilen sonuç. 

Gün boyu devam eden onca koşuşturma, telaş, görüşme, toplantı ciddi kronik sorunlarla boğuşan Van için acaba hangi sağlıklı kararın alınmasını sağlayacak? 

Siyasi temsilcilerden, bürokratlardan uzak durup halkla samimi, yakın ve telaşsız sohbet etmek, dert dinlemek, kaygıları ve umutları öğrenmek temel amaç olmalı değil mi?

Yangından mal kaçırır gibi koşuşturmanın kimseye faydası olmadı.

Bir şeyleri artık yapmak için yapmaktan vazgeçmeliyiz.

Az ama öz, kapsamlı, verimlilik esaslı görüşmeler yapmalıyız.

Sıkıştırılmış ziyaretlerin Van’ımıza yararı olmadığını yaşayarak biliyoruz.

Bu şehrin buna çok ihtiyacı var. Özellikle siyasilerin seçim arifesinde halkla buluşma anları olan bu ziyaretlerde buna çok dikkat etmesi gerekiyor.

Rüzgâr gibi geldi geçti denilmemek, sorunları yerinde ve kapsamlı bir şekilde tespit edip yine üretilecek çözümler hakkında yerel aktörlerin düşüncelerini öğrenmek çok önemli olsa gerek.

Ne diyelim, olan oldu. 

Bu şehirden bir NUMAN KURTULMUŞ rüzgârı esti geçti.

 

izmir bayan escort