Rüzgar: Van Gölünü bir gram kirletmiyoruz!

Aşkale Çimento T.A.Ş. bünyesinde Edremit ilçesindeki Van Gölü kıyısında faaliyet yürüten Van Çimento Fabrikası Müdürü Naci Rüzgar, toplamda 300 kişi kapasiteli 3 adet arıtma tesislerinin bulunduğunu belirterek, 'Van Çimento olarak g?

VAN 26.08.2016 11:23:35 0
Rüzgar: Van Gölünü bir gram kirletmiyoruz!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Van Çimento Fabrikası'nın yaptığı çalışmaları anlatmak amacıyla Edremit'te, Van Gölü kıyısında bulunan fabrikaya ait tesislerde basına bir kahvaltı verildi.
Çok sayıda basın mensubunun katıldığı kahvaltıda kısa bir konuşma yapan Van Çimento Fabrikası Müdürü Naci Rüzgar, yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgilendirmede bulunmak için bir araya geldiklerini söyledi.

"GÖLE 1 GRAM ATIK GİTMİYOR"
Yaptıkları çalışmaları kısaca özetleyen Rüzgar, en çok merak edilen konuların başında gelen tesisin göle zarar verip vermediği konusuna da açıklık getirdi.
Tesislerin bünyesine her biri 100 kişi kapasiteli 3 adet arıtma tesisinsin bulunduğunu belirten Rüzgar, arıtmaların çalışıp çalışmadığı yönündeki tereddütleri şöyle giderdi:
"Fabrikamızın bünyesine 3 tane arıtma tesisimiz var. Eğer çalışmadığı yönünde varsa iddialar kesinlikle doğru değildir. Üçü de düzgün bir şekilde çalışıyor. Analizler Diyarbakır'da yapılıyor. Şimdiye kadar en ufak bir şey çıkmadı. Van Çimento olarak göle giden bir gram atığımız yok. Uluslar arası bir şirketin denetiminden geçtik, en başarılı 3-4 tane şirket arasında bulunduk."

SİNEVİZYONLA TANITIM
Daha sonra fabrikanın yetkilileri, sinevizyon gösterimi ile tesisin kuruluş tarihinden itibaren geçtiği süreçleri, kapasitesini, çalışma ortamını, çalışma verimini, yapılan satışları, satış bölgelerini, personelin sayısı, sosyal aktiviteler ve diğer birçok konuda bilgilendirmede bulundu. 
Yetkililer, fabrika ortamında ciddi bir yeşillendirme yaptıklarını, binlerce ağaç diktiklerini, çevreyi, gölü ve doğayı korumak için azami dikkat gösterdiklerini ifade etti.
Fabrikada çalışanların sendikalı olduğu, tayin-terfilerin ve yer değiştirmelerin olduğu ancak işten çıkarmaların söz konusu olmadığı da dile getirildi. 
Ayrıca Van Çimento Fabrikası Genel Müdürü Naci Rüzgâr, Türkiye’nin en önemli dört fabrikasından biri olduklarını söyleyerek, tesislerin Aşkale Çimento bünyesine girdikten sonra 110 milyon dolarlık ilave yatırımlarla adından söz ettirildiğini söyledi.
Ardından da fabrikaya geçildi ve fabrikanın mühendisleri ve uzmanlar tarafından çalışmalar basın mensuplarına yerinde anlatıldı.

FABRİKANIN GENEL DURUMU
Basın mensuplarına ayrıca fabrika ile ilgili tanıtım broşürleri dağıtıldı.
Tanıtım broşürlerinde fabrikada 192 kişinin çalıştığı belirtildi.
Fabrika yıldan yıla üretim kapasitesini artırırken, satışını da aynı oranda artırıyor. 
Fabrika Van ve ilçeleri dışında Ağrı, Bitlis, Hakkari, Muş, Diyarbakır ile Batman il ve ilçelerine de satış gerçekleştiriyor.

TARİHÇESİ
1967 yılında kurulan Van Çimento Fabrikası, 1969 yılında faaliyetlerine başladı. 
Daha sonra TMSF tarafından el konuldu ve 2006-2008 yıllarında Orascom, 2008-2009 yıllarında Lafarge, 2009 Eylül itibariyle de Aşkale Çimento T.A.Ş. bünyesinde faaliyet yürütmeye başladı. 
Ayrıca fabrika çok sayıda sosyal sorumluluk projesine de katkı sunuyor.
Bu arada, fabrikada çalışan işçilerin tamamına, iş güvenliği yasasına uydukları ve herhangi bir kazaya sebebiyet vermedikleri için 1’er çeyrek altın hediye edildi.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı