Rojava'ya 2 bin 400 paket yardım…

Van Rojava Yardım Koordinasyonu'nun Şengal, Rojava ve Maxmur'a destekleri sürüyor. Van Koordinasyon Sözcüsü Cevdet Altındağ, bu hafta Rojava, Şengal ve Maxmur'daki mazlumlar için 2 bin 400 paket kuru gıda paketi gönderdiklerini söylerken, HD

VAN 25.08.2014 20:01:09 0
Rojava
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe örgütlerinin destekleriyle Rojava ve Şengal'e yardım kampanyası amacıyla başlatılan yardım sonucu 2 bin 400 paket kuru gıda malzeme Rojava'ya gönderildi.
Ranss Alışveriş Merkezi önünde yapılan basın toplantısında konuşan Van Rojava Yardım Koordinasyon Sözcüsü Cevdet Altındağ, her hafta düzenlenen yardımların sürdüğünü belirterek, "Şengal, Rojava ve Maxmur halkına yardımlarımız sürüyor. Biz bu yardımları her hafta yapıyoruz. Bu hafta 2 bin 400 paket gıda yardımı gönderiyoruz. Van'daki bütün meslek odalarının ve STK'larında bu yardıma dahil olmasını istiyoruz" dedi.



"BİR İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR"
HDP Van Milletvekili Nazmi Gür, bir insanlık dramı yaşandığını söyleyerek, "Önce Şengal'de daha sonra Maxmur'da insani bir dram yaşanıyor. Yaklaşık bir milyon insan zorla yerinden ettirildi. Başta Şengal'de Ezidi halkı olmak üzere bölgede bulunan Türkmenler ve Maxmur kampında bulunan, Türkiye'de 1990'lı yıllarda göç ettirilmiş kamp sakinleri olmak üzere insanlar yeniden yollara düştü. Dünya maalesef bu insani drama seyirci kaldı. Biz tabii işin daha çok insani boyutuyla ilgilendik. Gerçekten Van'da halkımız haftada iki kamyon yardım çıkaracak şekilde bir yardım kampanyası sürüyor. Bu yardım kampanyamız gelecek aylarda da devam edecek. Çünkü insanların ihtiyacı bitmemiş olacak ve insanlar önce barınma, yiyecek, gıda ve nihayetinde sağlık malzemelerine ihtiyaçları var. Şengal halkının büyük bir kısmı Doğu Zaho bölgesinde yaklaşık 400-500 bin kişilik bir grup burada açlıkla, sefaletle karşı karşıya ve yüz binin üzerinde bir sayıda Şengal Dağı'nın batısından Rojava bölgesinde güvenli bir şekilde geçmiş durumdadır. Biz aynı zamanda Rojava halkına da insani yardım topluyorduk" ifadelerini kullandı.


GÜR'DEN VAN'DAKİ STK'LARA ELEŞTİRİ…
Milletvekili Gür, Van'da bulunan STK'ların bu duruma duyarsız kaldığını belirterek, bir an önce yardım elini uzatmaları gerektiğini vurguladı. 


Gür, "Bu sefer ise hem Şengal, hem de Rojava'ya yardımlarımızı büyük bir çaba ile sürdürüyoruz. Maalesef bizim Van'da beklediğimiz hareket olmadı. Özellikle meslek odalarının, Ticaret ve Sanayi odasının, Van'daki Ticaret Borsası'nın ve diğer bütün kurumların ayağa kalkması gerekirken, büyük bir deprem atlatan 3 yıl önce dünyanın her tarafından insani yardımın ulaştığı Van, bu sefer Rojava'ya Şengal'e ve Maxmur halkına elini uzatmaktan çekinmemelidir. Van halkı bu insani ayağa kalkışı sağlamalıdır. Bir an önce Van'ın işadamları, Van'ın hayırseverleri bu insani görev karşısında herhangi bir çağrıya, herhangi bir uyarıya, herhangi bir ziyarete gerek duymaksızın yardım toplayan koordinasyon arkadaşlarımıza bu yardımları Rojava'ya ve Güney Kürdistan'a ulaştırmak üzere bir an önce teslim etmeliler. Son söz olarak da haydi Van ayağa kalkın, Rojava halkı için, Şengal halkı için, Türkmen halkı için ve özellikle Maxmur halkı için ayağa kalkın" şeklinde konuştu.
Açıklamaların ardından toplanan yardım araçları yola çıktı.

Bölge: Fehmi Tekdur