Rençber, “Uzağı yakın ettik” dedi ve ekledi: 'Hizmeti vatandaşın ayağına getirdik'

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi ek hizmet binası koordinatörü Yavuz Rençber, “Hizmeti yaklaşık 14 kilometreden vatandaşın ayağına getirdik” dedi. Vatandaşın sağlık hizmetlerine kolay erişiminin

VAN 19.07.2018 11:06:54 0
Rençber, “Uzağı yakın ettik” dedi ve ekledi:
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Gazetemize, ek hizmet binasında yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren ek hizmet binası koordinatörü Yavuz Rençber, vatandaşların memnun olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
“Vatandaşlarımız yaptığımız hizmetlerimizden gayet memnun. 1 yıldır bu binada vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz. Burada 22 polikliniğimizle hizmet veriyoruz, binamızda fizyo terapi salonumuz, fizik tedavi bay-bayan salonlarımız, ultrason ve direkt grafiğimiz var. MR ve tomografi için de randevularımızı buradan verebiliyoruz, vatandaşlarımızı zor durumda bırakmadan, yardımcı olmaya çalışıyoruz. Günlük alınan kanlar laboratuarımızda çalışılıyor, herhangi bir aksaklık olmuyor, sabah alınan tahliller öğleden sonra en geç saat 14.30’da çıkıyor.”

 

 

22 POLİKLİNİK
Binada 22 poliklinik bulunduğunu anlatan Rençber, şöyle devam etti:
“22 tane polikliniğimizle hizmet sunuyoruz. Bunlar; Aile Hekimliği, Ortopedi, Fizik Tedavi 1-2, Psikiyatri, Kardiyoloji, Özel Muayene, Göz, Çocuk 1-2, Dâhiliye 1-2, Diyabet, Cildiye, Üroloji, Nöroloji, KBB, Göğüs Hastalıkları, Solunum Fonksiyon Testi, Enfeksiyon, Kadın Doğum ve Genel Cerrahi. Ayrıca Fizyo Terapi Salonu, Fizik Tedavi bay-bayan salonlarımız, Direkt Grafik ve Ultrason çekimi mevcut. Binamızda 25 doktor, 5 hemşire, 4 idari personel ve 46 genel personel olmak üzere toplamda 80 personel ile hizmet vermekteyiz. Tüm şubelerimizde hoca bazlı özel muayenelerimiz mevcut, şu an ne bir doktor eksiğimiz, ne de eksik kalan bir bölümümüz var, tüm branşlarla burada hizmet vermekteyiz. Kampusa sevk ettiğimiz hastalarımız oluyor, gerek MR çekimi, gerek Tomografi çekimi, gerekse yatışı verilen hastalarımızın hasta transferlerini servislerimizle yapıyoruz. Binamızda her saat başı servislerimiz var, kampus tarafından buraya gelmek isteyen hasta transfer ediliyor, buradan oraya gönderilmesi gereken hastaların transferleri gerçekleştiriliyor. Yani vatandaşı zor durumda kesinlikle bırakmıyoruz.”

 

“HİZMETİ YAKIN ETTİK”        
Daha önce hastaların kampusa gitmek zorunda kaldıklarını ancak şimdi sağlık hizmetine erişimi daha da kolay hale getirdiklerini ifade eden Rençber, şunları anlattı:
“Günlük olarak en az 600 hastaya hizmet veriyoruz, bu sayı 750 hastayı da bulabiliyor. Binamıza gün içerisinde yaklaşık 1500-2000 tane insan giriyor, çünkü gelen hastayla birlikte yanında refakatçisi de bulunuyor ve bu insanlarımızı gayet mutlu bir şekilde yolcu etmeye çalışıyoruz. Bu semt polikliniğimizde ayakta hastaya bakıyoruz, yürüyen hastaya bakıyoruz. Acil hastalara bakamıyoruz çünkü Acil Polikliniğimiz yok, biz sadece yürüyen hastaya hizmet veriyoruz. Binamız çok merkezi bir yerde, böyle olması kolay ulaşılır olmasına sebep oluyor, bu da vatandaşları memnun ediyor. Bunu vatandaşın yüzünden anlıyoruz, gelip teşekkürlerini sundukları zaman daha da mutlu oluyoruz. Biz hizmeti yaklaşık 14 kilometreden vatandaşın ayağına getirdik, bu hizmetten gayet memnunlar, biz de mutluyuz. Onlar mutlu oldukça biz de mutlu oluyoruz.”

Özel Haber: M. Selim KURTRençber, “Uzağı yakın ettik” dedi ve ekledi:  'Hizmeti vatandaşın ayağına getirdik'

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: