Rektör Battal: YYÜ, Depremin Etkilerini Güçlenerek Atlattı

YYÜ Rektörü Peyami Battal, üniversitenin kentte 2 yıl önce meydana gelen depremin etkilerini güçlenerek ve bilinçlenerek atlattığını söyledi.

VAN 22.10.2013 12:00:55 0
Rektör Battal: YYÜ, Depremin Etkilerini Güçlenerek Atlattı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversitenin kentte 2 yıl önce meydana gelen depremin etkilerini güçlenerek ve bilinçlenerek atlattığını söyledi. Rektör Battal, "Deprem öncesi 20 bin olan öğrenci sayısı şimdi 24 bin oldu. Öğretim görevlisi sayımız 548 iken bugün bu sayı 700'ün üzerine çıktı. Yeni fakülteler, yeni binalar açtık. Yurt sayımız arttı" dedi.

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki ilk depremin üzerinden 2 yıl geçti. 9 Kasım'da da 5.6 büyüklüğünde ikinci depremin meydana geldiği kentte 644 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce insan yaralandı. Depremlerde kentteki birçok bina gibi YYÜ de büyük hasar gördü. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, depremin etkilerini paniklemeden atlatmayı amaçladıklarını ve bunu başardıklarını söyledi.

'BİRÇOK BİNAYI GÜÇLENDİRDİK'

Depremde hasar gören binaların güçlendirildiğini belirten Rektör Battal, "Depremde bütün Van'da olduğu üniversitemiz de etkilendi. Hastanemiz, kütüphanemiz ve birçok binamızda hasar vardı. Ağır hasarlı binalarımız yıkıldı. Birçoğu da güçlendirildi. Deprem sonrasında paniklemeden, depremle baş etmeyi ve depremi kolay atlatmayı hedefledik. Gururla diyebiliriz ki bunu da başardık" diye konuştu.

'DEPREMİN ETKİLERİNE YENİK DÜŞMEDİK'

Depremde öğretimi sürdürmenin çabası içinde olduklarını da anlatan Rektör Battal, "Eğitime önem verdik. 30 yıllık üniversite yaşamımızda birçok yeniliğe bu yıl imza attık. Deprem öncesi 20 bin olan öğrenci sayısı şimdi 24 bin oldu. Öğretim görevlisi sayımız 548 iken bugün bu sayı 700'ün üzerine çıktı. Yeni fakülteler, yeni binalar açtık. Yurt sayımız arttı. Üniversitemiz deprem gibi büyük bir felaketle uğraşırken özgelirleri de yüzde 50 ile yüzde 400 arasında büyüdü. Bunu da komplekse kapılmadan, ciddi sorun yaşamadan, depremin etkilerine yenik düşmeyerek, yandık bittik demeyerek başardık. Depremi iyi bir şekilde, güçlenerek, bilinçlenerek atlattık" dedi. - Van