Rekor kahvaltı için çalışıyorlar

Van'da 1 Haziran'da yapılması planlanan 'Dünyanın en Kalabalık Kahvaltı Sofrası' rekor denemesi için çalışmalar devam ediyor. Rekor kahvaltı denemesine destek veren kuruluşların yapılacak israfı görmemezlikten gelmesi ise dikkatlerden ka?

VAN 27.05.2014 10:25:04 0
Rekor kahvaltı için çalışıyorlar
Tarih: 01.01.0001 00:00
VAN -“Dünyanın en Kalabalık Kahvaltı Sofrası” rekor denemesi için çalışmalar devam ediyor. Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkanı Necdet Takva, Edremit, İpekyolu ve Tuşba’da bulunan 33 mahalle muhtarı ile bir araya gelerek, Guinness Rekorlar Kitabına girmeyi hedeflenen Van kahvaltısıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

Takva, bu kahvaltının sosyal bir etkinlik olduğunu, amacın ise Van’ı ön plana çıkarmak, bir kardeşlik sofrası kurmak olduğunu belirterek, muhtarlardan da gerekli desteği beklediğini dile getirdi. Bunun bir memleket meselesi olduğuna vurgu yapan Takva başarıya ulaşmak için herkesin aynı şekilde çalışması gerektiğini söyledi.

Van Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit ise, katılımcıların siyasi kimlikleriyle değil sosyal kimlikleriyle katılmaları gerektiğini dile getirerek hedefin Van’ı ön plana çıkarmak ve markalaştırmak olduğunu vurguladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Bozyiğit, “Bizim bir aile olduğumuzu ve bu kahvaltının bir onur meselesi olduğunu, dolayısıyla herkesin o gün biraz daha özverili olması gerektiğini ve herkesin bu bilinçle hareket etmesi gerekiyor. Bu anlamda halkımızın duyarlı olmasını ve mahalle muhtarlarına düşen görevi gönüllülük hizmetiyle yerine getirmeleri gerekiyor.” dedi.

Son olarak Van TSO Başkanı Necdet Takva “Eğer bu rekoru kırabilirsek Van asla eskisi gibi olmayacak.” İfadelerini kullandı.

Rekor kahvaltıya kaç fakir davet edilecek?

İldeki fakir ve muhtaçların fazlalığını hesaba katmadan sırf tanıtım olsun diye yapılacak israfı görmemezlikten gelen kurumların, rekor denemesine kaç fakir, düşkünü ve garibanı davet edeceği merak ediliyor.