‘’RECEP TAYYİP ERDOĞAN’’ İSMİNE TAHAMÜL EDEMİYORLAR

BU TÜR İSİM DEĞİŞİKLİKLERİ NEYİ İFADE EDİYOR?

VAN 8.07.2014 19:21:24 0
‘’RECEP TAYYİP ERDOĞAN’’ İSMİNE TAHAMÜL EDEMİYORLAR
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Van'ın Erciş ilçesinde BDP'li belediye, Yukarı TOKİ konutlarının girişinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nın adını değiştirerek, ünlü Kürt edebiyatçı Celadet Ali Bedirxan'ın ismini verdi. Bulvar girişinde Erciş Belediyesi eş başkanları Abdurrahman Çağan ve Diba Keskin, BDP İlçe Başkanı Ahmet Akmaz'ın yanı sıra parti yöneticiler ve belediye meclis üyelerinin katılımı ile basın açıklaması gerçekleştirildi. Saygı duruşunun ardından konuşan Çağan, Celadet Ali Bedirxan'ın hayatını anlatarak, Kürt edebiyatındaki önemine değindi. Bedirxan'ın 15 Mayıs 1932 tarihinde Hawar dergisini çıkardığını anlatan Çağan, Hawar ile günümüzde kullanılan Latin karakterli Kürt alfabesinin oluşturulduğunu, ayrıca dergide çoğunlukla Kurmanci lehçesinde olmak üzere düzenli bir biçimde Sorani ve az sayıda da olsa Kırmanckî yazılar yayınlandığını belirtti.

 Bu durum üzerine açıklama geldi. İşte o açıklama

 

‘’RECEP TAYYİP ERDOĞAN’’ İSMİNE TAHAMÜL EDEMİYORLAR

 

Van,  Erciş ilçemizde BDP Belediyesinin ilk icraatı,  Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin verildiği Bulvarın adının değiştirilmesi olmuştur.  Hoşgörüden ve siyasi nezaketten uzak alelacele yapılan bu isim değişikliği Erciş halkını yaralamıştır. Belediye Başkanı Erciş’e hizmet etmek istiyorsa yeni parklar ve bulvarlar yapmalıdır. Emek verdiği ve yaptığı eserlere isim koymalıdır.   Türkiye’de 2002 yılından bugüne kadar yapılan bütün seçimlerdenzaferle çıkmış,ülkemizde %50 oy almış bütün dünyada gıpta ile takip edilen bir Başbakanın isminin değiştirilmesi tahammülsüzlüktür.

Recep Tayyip Erdoğan’dan önce Türkiye’nin statükocu hükümetleri, Van, Ercişve ülkenin doğusunu âdete unutmuş,  asayiş ve güvenlik gerekçesiyle bölgemizde bütün yatırımlarıdurdurmuşlardı. Başbakanımız ile birlikte 12 yılda bölgeninadeta makus talihi değişmiş, bölgelerarası gelişmişlik farkları minimize edilmiştir. Başbakanımızın talimatlarıyla bölgeye her konuda pozitif ayrımcılık yapılmış cumhuriyet tarihi boyunca ihmal edilen bölgemiz eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, yerel yönetimlerde, adalette, özgürlüklerde büyük bir ilerleme sağlamıştır. Sayın Başbakan Türkiye’de ilk olarak OHAL’ı kaldırmış sonrasında ret, inkâr ve asimilasyon politikalarını sonlandırmıştır. Büyük bir irade göstererek çözüm sürecini başlatmıştır. Ülkemiz de barışın, kardeşliği ve hoşgörünün konuşulduğu bu günlerde Türkiye’de saygıyı en çok hak eden Başbakanımızın adına karşı yapılan bu siyasi nezaketsizlik vicdanları rahatsız etmiştir.

Sayın Başkan sadece belirli bir kesimin değil bütün Erciş halkının Belediye Başkanı gibi davranmalıdır. Erciş ilçesi farklı etnik yapıları barındıran, her siyasi görüşten vatandaşlarımızın yaşadığı zengin bir kültüre sahip,  huzurlu bir ilçemizdir. Bu nedenle Erciş Belediye Başkanı,  halkın bütün değerlerini gözeterek, insanları ayrıştırmadan, kendi siyasetçilerine duyduğu saygıyı diğer siyasetçilere de gösterme erdemliliği göstermelidir.

 

 

Mustafa BİLİCİ

Van Milletvekili