RAMAZAN BAYRAMI DOLAYISIYLA TATLI SATIŞLARI ARTTI

Ramazan Bayramı'na bir gün kala tatlıcılarda ve pastanelerde tatlı satışları arttı.

VAN 23.06.2017 19:15:38 0
RAMAZAN BAYRAMI DOLAYISIYLA TATLI SATIŞLARI ARTTI
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Yılmaz Sönmez/Vanolay

Müşterilerinin damak tadına göre en iyi tatlıyı yapıp, tezgâhlarını süsleyen pastaneler, tatlı çeşitleriyle göz dolduruyor.  Kenttin en işlek caddelerinde bulunan pastaneler ise iş yeri camına “Bayramlık Tatlı Siparişi Alınır” yazısı asarak müşteri çekiyor.

Vanlı tatlı üreticileri ile pastaneciler, bayrama bir gün kala satışlardan oldukça memnun olduklarını söylediler. Tatlı üreticileri pastanelerden gelen siparişlerden dolayı yoğun bir mesaiye girerken, pastanelerde oluşan sipariş kuyrukları esnafın yüzünü güldürüyor. 

Geçmiş bayramlara göre yoğunluğun daha çok olduğuna dikkat çeken Kadir Yalçın isimli tatlı üreticisi, “Bayram yoğunluğu geçmiş bayramlara göre daha fazladır. Aldığımız siparişlere göre bu yoğunluğun iki katı daha fazla da diyebiliriz. 

Önceden bayrama yaklaştıkça sakin geçerken, bu bayramda 6-7 gün erken başladı. Biz yoğunluğun sadece arife günü olacağını sanıyorduk ancak yoğunluk daha önceden başladı.  Müşterilerimiz sabahtan baklava bekliyor ki yetiştiremiyoruz. 

Biz hazırlıklarımızı geçmiş bayrama göre yapıyorduk, bu yoğunluk bizim için sürpriz oldu.” dedi.
Alınan tatlıların sahibinden çok misafirleri ilgilendirdiğini belirten Yalçın, bu yüzden tatlı alırken içindeki malzemenin bolluğuna ve kalitesine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

“DAHA ÇOK BAKLAVAYA RAĞBET VAR”

Diyar Dilcep isimli pastane satış sorumlusu ise “Bu bayramda tatlı satışı çok yoğun geçiyor. Bu yüzden bizler yetiştiremiyor ve personel alımı yapıyoruz. Daha çok baklavaya rağbet var. Tulumba tatlısından çok baklavayı tercih ediyorlar. Bu noktada baklava alırken de tadına, kalitesine ve içinde kullanılan malzemeye çok dikkat edilmesi lazımdır.” şeklinde konuştu.