Ramazan ayının vazgeçilmezi ‘pide’ VİDEO HABER

Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan Ramazan pidesi Van’da yoğun ilgi görüyor.

VAN 28.06.2015 12:30:02 0
Ramazan ayının vazgeçilmezi ‘pide’ VİDEO HABER
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Vanlı pide ustaları Ramazan pidelerinin Van’da ilgi gördüğünü belirterek Ramazan pidesini farklı kılan özellikleri anlattı.

Ramazan pidelerinin hazırlanışından satışına kadar olan serüvenini İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) anlatan Vanlı pide ustası Ethem Yakup, Ramazan pidesini farklı kılan özelliklerini anlattı.

“Ramazan pidesinde katkı maddesi kullanmıyoruz”

Ramazan pidesinin Ramazanın olmazsa olmazlarından olduğunu ifade eden Usta Ethem Yakup, pidede katkı maddesi kullanmadıklarını ifade ederek, “Burada hamurumuz yoğrulur, kesilir. Küt halinde bize gelir bizler de burada arkadaşlarla tırnak vururuz. Daha sonra tavalara kaldırırız. Ramazan pidesinde normal pideden farklı olarak, bulamaç olarak yumurta ya da pekmez kullanırız. Pidelerimiz tavalara geçtikten sonra üzerine susam, çörek otu veya her ikisini serpip pişirmeye gönderiyoruz.” dedi.

Kullanılan pekmez ya da yumurtanın pidenin hem güzel görünmesini sağladığını hem de gevrek olmasını sağladığını söyleyen Yakup, “Pidemiz fırında yaklaşık 300 derecede belli bir süre pişirilir ve servis edilir. Burada temiz ve hijyenik olarak kimsenin hakkına girmeden eldiven, bone ve maske şart, diyoruz.” diye konuştu.

Pide alırken mutlaka gramajına ve fazla kabarık olup olmadığına dikkat edilmesini isteyen usta, tadına bakma imkanları olmadığı için vatandaşların pidenin ağırlığına, rengine ve pişirildiği ortama dikkat etmesi gerektiğini aktardı.

Öte yandan Türkiye’nin en ucuz pidesini halka sunduklarını belirten Vanlı fırıncılar halkın Ramazan pidesine olan ilgisinden memnun olduklarını dile getirdiler.

Bu arada sorularımızı yanıtlayan işletme sahibi Veysel Pazarbaşı ise Ramazan ayında işlerinin bereketinden söz ederek, işletmelerinde 48 kişinin çalıştığını ifade ederek, “Burada Ramazan dolayısıyla ağırlıklı olarak Ramazan pidesi üretiyoruz. Bunun yanında ekmek çeşitleri, tatlı çeşitleri ve koru pasta çeşitlerinin de üretimini yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.