“RAMAZAN AYI KURTULUŞ AYIDIR”

Cami-Der tarafından Ramazan ayı münasebetiyle bir iftar programı düzenlendi.

VAN 23.06.2016 12:37:59 0
“RAMAZAN AYI KURTULUŞ AYIDIR”
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van’ın Şabaniye Mahallesi’nde bulunan Cami-Der’de düzenlenen iftar programı âlimlerin yanı sıra, kentte faaliyet yürüten bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Cami-Der’in Şabaniye Mahallesi’nde bulunan binası önünde düzenlediği iftar programı, Kur’an tilaveti, ardından mevlithanlarının okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Programda iftar öncesi bir konuşma yapan Van Âlimler ve Medreseler İttihadı Derneği (Van İTTİHAD) Başkanı Molla Ali Arslan, Ramazan ayının kurtuluş ayı olduğunu söyledi.

Allah’ın rahmeti, mağfireti, inayeti nisan yağmuru gibi yağdığı halde bundan faydalanmayan bedbahtların olduğunu söyleyen Arslan, Ramazan ayının kurtuluş ayı olduğuna dikkat çekti.

Arslan, “Rabbimize sonsuz defa hamd ve sanalar olsun ki bizleri bu yıl tekrar Mekteb-i Rabbani olan Ramazan ayına ulaştırdı. Bu mübarek ayda Allah’ın rahmeti, mağfireti, inayeti nisan yağmuru gibi yağdığı halde bundan faydalanmayan o bedbahtlara yazıklar olsun. Bu mübarek Ramazan ayı kurtuluş ayıdır. Oruç insanları takvaya götürür takva ise cennete götürür. Bu Mekteb-i Rabbani’de müminler, dillerini kötü laflardan muhafaza ediyorlar, midelerini nasıl ki yiyecek, içeceklerden muhafaza ediyorlarsa o şekilde dillerini de kötü sözlerden, gıybetten, dedikodudan, fitneden, fesattan koruyorlar.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından okunan ezan ile vatandaşlar hep birlikte iftar yaptı. İftar sonrası ise yapılan yemek duasının ardından semaya açılan eller hep birlikte ‘amin’ dedi. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)