RAHMET ELİ’NDEN İFTAR PROGRAMI

Van Rahmet Eli Gıda Bankası, Adana MEKTEB-DER ve Avrupa Yetim-Der, düzenledikleri iftar programlarıyla üye ve gönüllüleri yanı sıra halkla bir araya geldi.

VAN 23.06.2016 12:31:40 0
RAHMET ELİ’NDEN İFTAR PROGRAMI
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van’da muhtaçlara yaptıkları yardımlarla tanınan Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği ile Adana’da öğrencilere yönelik eğitim, kültür ve sosyal alanlarda faaliyetler sürdüren Mekteb Eğitim ve Kültür Derneği (MEKTEB-DER), iftar programları düzenledi. 

VAN 

Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Van Rahmet Eli Gıda Bankası’nın düzenlediği iftar programı, âlimlerin yanı sıra, kentte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

 Dernek binası önünde iftar öncesi bir konuşma yapan bölgenin kanaat önderlerinden Molla Ali Arslan, “Dünya bugün mazlumlarla dolmuş, eğer zenginler israf ettiği yemekleri fakirlere vermiş olsaydı, zaten hiç fakir kalmazdı.” dedi.

 Allah yolunda verilen infakların öneminden söz eden Arslan, “Yerine getirilen her hangi bir sünnetin değeri, bu aylarda yerine getirilen farzlar kadar Allah katında muteberdir. Ancak bu ayda yerine getirilen farzlar ise diğer aylardan yerine getirilen 70 farzdan daha değerlidir. Bu Ramazan ayında verilen bir sadaka elbette ki Allah katında çok muteberdir.

 Ramazan ayında yapılan israflara karşı, iktisada alışılması gerektiğine dikkat çeken Arslan, Ramazan’ın müminler için bir milat olduğunu söyledi.

 Arslan, “Bizlerde fakir, fukaralara merhamet elini uzatalım. Güzel bir ahlakla güzel bir sözle, onlara verecek 5 kuruş paramız olmasa dahi onlara güzel bir şekilde nasihat edelim, dua edelim, güler yüzle onları orada uğurlasak o da bizim için bir sadakadır. Özelliklede bu Ramazan ayını bir milat olarak kabul edilsin. Ramazanda özellikle merhamet ellerini ve cömertlik ellerinizi mutlaka çokça açın. Dünya bugün mazlumlarla dolmuş, eğer zenginler israf ettiği yemekleri fakirlere vermiş olsaydı, zaten hiç fakir kalmazdı. Mademki onlar israf ediyorlar bizler de bu Ramazan ayında iktisada alışalım. Lokmamızı bölüştürerek fakir fukaralara, mazlumlara, biçarelere verilim. Verdiğimiz lokmayı da minnet etmeyerek verelim, çünkü bilelim ki onların üzerimizde bir hakkı vardır ki o şekilde verelim.” şeklinde konuştu.