RAHMET ELİ'NDEN AFGAN AİLELERE YARDIM ELİ

Van Rahmet Eli Gıda Bankası, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Van'a gelen 2 Afgan aileye çeşitli yardımlarda bulundu.

VAN 23.05.2017 18:55:51 0
RAHMET ELİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Abdullah Tangut/Van Olay

Selimbey Bey Mahallesi’nde ikamet eden ve yaklaşık iki ay önce ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Van'a gelen 2 Afgan aileye Rahmet Eli Gıda Bankası tarafından yardım eli uzatıldı.
Umut Kervanı Platformu Üyesi Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Van’da kendi imkânlarıyla bir ev tutup yerleşen Afgan ailelere gıda ve ev eşyası yardımında bulundu.

Yapılan yardımla ilgili açıklamalarda bulunan Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği Başkanı Sabri Yıldırım, " Rahmet Eli Gıda Bankası olarak, yardım faaliyetlerimize devam ediyoruz. Üyelerimiz tarafından tespit edilen yardıma muhtaç ailelere Ramazan ayı öncesi yardımlarımızı ulaştırma gayreti içine girmiş bulunmaktayız. Bu kapsamda ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Van'a gelen ve Selimbey Mahallesi'nde ikamet eden 2 aileye gıda ve ev eşyası yardımında bulunduk.

Toplam 6 nüfuslu olan 2 ayrı Afgan ailenin evlerinde hiçbir şeyin olmadığını öğrendik. Tespitlerimiz sonucunda hayırsever halkımızın desteği ile her iki aileye de ev eşyası ve gıda malzemesi yardımında bulunduk. Yapılan bu yardımda bize katkı sunan hayırsever vatandaşlarımıza, üye ve gönüllerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Yaklaşık 2 ay önce Afganistan'daki iç savaştan dolayı kaçarak Van'a geldiklerini söyleyen Nazi Hüseyni, Van'a geldiklerinde evlerinde hiçbir şeyin olmadığı belirterek, kendilerine ev eşyası ve gıda malzemesi yardımında bulunan Rahmet Eli Gıda Bankası'na teşekkür etti.