“Rabbim! Zalimlerden hesap soracağımız günleri göstersin”

Van’ın Bahçesaray ilçesi Sündüs (Miran) Yaylası’nda 18 Temmuz 1993’de PKK’li olduğu iddia edilen bir grup tarafından 14’ü çocuk 24 sivilin katledilmesi ile ilgili dava, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’na taşınıyor.

VAN 26.07.2015 19:54:19 0
“Rabbim! Zalimlerden hesap soracağımız günleri göstersin”
Tarih: 01.01.0001 00:00


Van’ın Bahçesaray (Müküs) ilçesi Sündüs (Miran) Yaylası’nda 18 Temmuz 1993’de PKK’li olduğu iddia edilen bir grup tarafından 14’ü çocuk 24 sivilin katledilmesi ile ilgili dava, Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’na taşınıyor.

Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan Nami Almalı, katliamda annesi ve 3 kardeşini kaybettiğini hatırlatarak, 21 yıl aradan sonra “İnsanlığa karşı işlenen suçlar” kapsamına alınan davada istenilen adımların bir türlü atılmadığını ve davayı TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonuna taşımaya hazırlandıklarını söyledi.

Yaşanan katliamda annesi Sadef Altun (35) ve Kardeşleri Eylem (4), Nezahat (12) ile Hazime Almalı'yı (14) kaybeden Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Mezunu Nami Almalı, “Geçmişte yaşanan katliamların hesapları verilmedikçe yeni katliamlar kaçınılmaz olacaktır. Dün Sündüs bugün Suruç. Bizler onun için diyoruz ki gerek Susa’nın gerek Başbağlar’ın ve gerekse de bölgede yaşanan Roboski, Suruç gibi katliamların failleri aynı ellerdir. Bunlar ortaya çıkarılmadıkça da bu katliamların devam etmesi kaçınılmazdır.” dedi.

“Rabbim! Zalimlerden hesap soracağımız günleri göstersin”

“Rabbim bizlere o zalimlerden hesap soracağımız günleri göstersin” diye dua eden Almalı, atacakları bu adımı da son derece önemsediklerini ve hiçbir şekilde bu mazlumca katledilenlerin haklarını aramaktan vazgeçmeyeceklerini yineleyerek, “Katliamda annem ve 3 kardeşimi kaybettim. Bu attığımız adım da son derece önemlidir. Bu dosyanın artık tozlu raflardan indirilmesi gerektiğine inanılıyoruz. Bizler şuna inanıyoruz. Rabbimiz bizlere zalimlerden hesap soracağımız günleri gösterecektir inşallah.” diye konuştu.(Murat Dalgın İLKHA)