Polatoğlu İlkokulu ve Ortaokulu'na bilişim kütüphane sınıfı…

Vanlı İşadamı Ercan Kızıltaş, Polatoğlu İlkokulu ve Ortaokulu'nda bilişim ve kütüphane sınıfı açtı.

VAN 1.04.2015 09:43:24 0
Polatoğlu İlkokulu ve Ortaokulu
Tarih: 01.01.0001 00:00
             Antalya'da inşaat firması olan Vanlı işadamı Ercan Kızıltaş, genç yaşta kaybetmiş olduğu kardeşi Faruk Kızıltaş anısına Tuşba İlçesinde bulunan Polatoğlu İlkokulu ve Ortaokulu'nda, Bilişim ve Kütüphane sınıfı açtı. 

            Antalya ilinde elim kaza sonucu kaybetmiş oldukları kardeşlerinin anısını yaşatmak isteyen Kızıltaş ailesi duygulu anlar yaşarken anne Saliha Kızıltaş vefat eden en küçük oğlunun resmini görünce duygulu anlar yaşadı.

           Düzenlenen açılış töreninde Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, İşadamı Ercan Kızıltaş,Annesi Saliha Kızıltaş ve ailesi, Okul Müdürü,Okul aile birliği, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

             Açılış kurdelesini ise, Kaymakam Musa Sarı, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani,Ercan Kızıltaş ve annesi Saliha Kızıltaş yaptılar. 

             Kurdele kesimi öncesi bir konuşma yapan Tuşba İlçe Kaymakamı Musa Sarı, "öncelikle sözlerime bir atasözüyle başlamak istiyorum. İnsanlarımız isimlerini mezar taşlarına değil hayırlara ve okullara yazdırsınlar. Çok değerli ve Vanlı iş adamımız Sayın Ercan Kızıltaş kardeşimiz de bu okulumuza yaptırmayı uygun gördü. Bilişim ve kütüphane sınıfları için kendisine hem şahsım hem de öğrenciler adına teşekkür ediyor yardımlarının devamını diliyorum" dedi. 

              Van için yardımlarına devam edeceklerini belirten iş adamı Kızıltaş, "Ben kendim Antalya ilinde ikamet ediyorum ve iş yerlerim Antalya'da ama aslen Vanlıyım. Van'da da gerek okullarımızın gerekse eğitim kurumlarımızın olsun bu tür yardımlara ihtiyaçlara gerek olduğunu gördüm ve elimizden geldiği kadar bir katkıda bulunmaya çalıştık. Amacımız öğrencilerimize faydamızın olmasıdır. Bundan sonrada hocalarımız ve yetkililerle görüşüp yardımlarımıza devam edeceğiz. Bizim için öncelik eğitimdir bunun içinde katkılarımıza devam edeceğiz" dedi.
Düzenlenen açılışın ardından İşadamı Ercan Kızıltaş ve annesi Saliha Kızıltaş'a Kaymakam Sarı ve Ceylani tarafından günün anısına plaket takdim edildi. Bölge Gazetesi Haber Merkezi