PKK'nin kaçırdığı Üniversite öğrencisinin İLKHA'ya konuştu

VİDEO İZLE Aile Perişan durumda

VAN 11.06.2015 22:08:33 0
PKK
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Hakkâri'de (Colemérg) dindar kimliklerinden dolayı PKK/HDP'liler tarafından kaçırılan 2 üniversite öğrencisinden Zafer Tekman'ın ağabeyi, kardeşinin İslami hassasiyetinden dolayı kaçırıldığını söyledi.
Hakkâri’de (Colemérg) PKK/HDP’li öğrencilerle girdikleri sözlü bir tartışma sonrasında kendileri gibi düşünmedikleri ve dindar oldukları gerekçesiyle zaman zaman tehdit edilen ve ardından kaçırılan 2 Üniversite öğrencisinin aileleri, çocuklarının hayatından endişe ettiklerini söylemiş ve yetkililerin bu konuda daha duyarlı davranmaları çağrısında bulunmuştu.

Kardeşi Zafer Tekman’ın (20) tehdit edilmesinin ve ardından da kaçırılmasının tek sebebinin dindar bir kişiliğe sahip olduğunu belirten ağabey Mehmet Tekman, konuyla ilgili olarak yaşadıkları sıkıntıları İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) değerlendirdi.

Aile Perişan durumda

Kardeşinin en son 30 Mayıs Cumartesi günü arkadaşı İdris Doğan ile beraber Van’a geldiğini belirten Mehmet Tekman, “Kardeşim, bize Hakkâri’ye gidip pazartesi sınava gireceğini söyledi. 2 Mayıs Salı günü biz kaçırıldığını öğrendik. Daha sonra da kendisinden bir haber alamadık. Ondan sonra gerek burada gerekse de Hakkâri’de suç duyurunda bulunduk. Hakkâri’ye gittik. Polise müracaat ederek bir bilgi almak istedik.  Kaldığı öğrenci yurduna gittik. Okuluna gidip arkadaşlarından bilgi alamaya çalıştık. Ancak bir sonuç alamadık. Anne ve babamız mahvoldu. Perişan durumdayız biz kardeşimiz istiyoruz.” dedi.

“Kardeşim mütedeyyin bir insandır”

Aile olarak perişan olduklarını ifade eden Ağabeyi Mehmet Tekman,  kardeşinin dindar kişiliği ile tanınan biri olduğunu ve hiç kimseye bir zararının olmadığını belirterek, “Kardeşim dindar bir insandı. Camiye giderdi. Kur’an dersi alıp, Kur’an dersi veriyordu. Kendi halinde kimseye bir zararı olmayan biriydi.” şeklinde konuştu.

Kaçırılan öğrenciler PKK’ye haraç vermedikleri için tehdit edilmiş

Kardeşi ve kaçırılan İdris Doğan’ın (20) Hakkâri Üniversitesinde haraç isteyen CODER’li öğrencilere para vermediği için ‘Hakkâri gibi bir yerde siz bize hangi cesaretle yok çekersiniz’ diyerek tehdit edildiklerini belirten Mehmet Tekman, sözlerine şöyle devam etti:

“Üniversite’de örgüte para toplayan öğrencilere onlar da para vermedikleri için tehdit edilmişlerdi. Kendisinde bulunan para ancak onu geçindiriyordu. İmkânımız zaten yoktur. Bir de oraya nasıl para verebilirdi ki? Buna rağmen haraç istemişler, vermedikleri için de tehdit edilmişlerdi. Bundan bizim haberimiz de yoktu. Arkadaşlarından duyduk.”

 “Bir an önce kardeşimi bulsunlar”

Aile olarak kardeşini istediklerini ifade eden Tekman, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Sayın Cumhurbaşkanına ve yetkililere sesleniyoruz! Bir an önce kardeşimi istiyoruz. Kardeşimi bize getirsinler. Bir polis kaçırıldığında iki gün içerisinde alıp getirebiliyorlar. Benim kardeşim 15 gündür yok. Kardeşimi istiyoruz. Bir an önce kardeşimi bulsunlar. Sonuçta onu bu yaşa getiren anne ve babası ve bizler ailesi olarak perişan haldeyiz. Biz onu dağa kaçırsınlar diye büyütmedik. HDP/PKK’ye diyoruz ki! Bir an önce kardeşimi bırakın! Herhangi bir suçları yoktur. Bir şey yapmamışlar. Tek suçları Müslüman olmalarıdır.”

Bilindiği üzere Hakkâri Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı 1’inci sınıf öğrencisi İdris Doğan (20) ve Zafer Tekman’ın (20) 15 gün önce PKK/HDP’liler tarafından kaçırılmış o günden bu yana kendilerinden haber alınamadığı basına yansımıştı.  

8 kişilik ailenin 5’inci çocuğu olan ve 1995 doğumlu olan Zafer Tekman, dindar kimlikleriyle bilinen bir ailede yetişmiş ve genç yaşına rağmen dindar kişiliğiyle çevresinde takdir topluyordu. (İLKHA)