PKK’nin bölge mahkemesi Radikal yazarının gündeminde!

Radikal Gazetesi yazarı Murat Yetkin bugünkü köşe yazısında kendisini şaşırtan bir olayı okurlarıyla paylaştı. Güneydoğu'da kurulan PKK mahkemesi bakın nasıl karşılanıyor?

VAN 28.10.2014 13:27:06 0
PKK’nin bölge mahkemesi Radikal yazarının gündeminde!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 PKK'nin kendi güvenlik birimlerini ve mahkemelerini kurduğu iddiaları sıkça duyuluyordu. Bugün Murat Yetkin şahit olduğu bir olayı köşesine taşıdı. PKK'nin Güneydoğu'da kendi mahkemesini kurması ve kararlar vermesine örnek gösterilen bu olay, PKK'ye yandaş Radikal gazetesinin yazarlarından Murat Yetkin'i ve yanındaki gazetecileri şaşkına çevirmiş.


Hükümetin Kürt sorunuyla ilgili seçim ikileminde kaldığını vurgulayan yazısında Yetkin, önemli davalara bakan bir avukatın anlattıklarını şöyle aktardı:

Başına bir hal gelmesin diye ismi bende saklı; Güneydoğu illerinden birinde önemli davalara bakmış bir avukat, bir kaç gün önce başka gazetecilerin de olduğu bir masada şunları anlattı:

“Geçenlerde bir müvekkilim geldi. Aleyhine bir karar çıkmış, üst
mahkemeye itiraz edecekmiş, yardım istiyordu. Ben de kararı istedim. Verdi.
Bir de ne göreyim? Meğer davaya PKK’nın yerel mahkemesi bakmış. Karar
bizimkinin aleyhine çıkmış, o da PKK’nın bir üst 'eyalet' mahkemesine
itirazda bulunmak istiyor.”

Bizim avukat davaya bakamayacağını söylemiş tabii, ama asıl şaşırdığı, bizim de duyunca şaşırdığımız, vatandaşın bu durumu, yani PKK’nın Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde resmi mahkemelere paralel olarak mahkeme kurmasını doğal, kararlarını da meşru karşılamış olması. 

Yalnız
 mahkeme de değil…

Diyarbakır kırsalında, Şırnak kırsalında, PKK’nın sadece “şehitliklerini” değil, kendi polisini,
cezaevini, hatta dağa adam gönderme amaçlı, kendi “askere alma” noktalarını oluşturmuş olması.


YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN