PKK'den Gülen Cemaati hakkında Açıklama

KCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu, Gülen Cemaati'nin paralel yapı olduğunu belirterek faili meçhul cinayetlere karıştığını iddia etti.

VAN 17.12.2014 21:27:44 0
PKK
Tarih: 01.01.0001 00:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından KCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu da Gülen Cemaati'nin faili meçhul cinayetlere karıştığını öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta yaptığı konuşmasında 'paralel yapı'ya değindi ve "Eğitimden, hizmetten, himmetten bahseden yapının birtakım kirli cinayetlere, faili meçhul cinayetlere bulaştığını dahi bugünlerde görüyoruz" demişti.

Cemaat operasyonlarına ilişkin açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu, Gülen Cemaati'nin parelel yapı olduğunu belirterek, "AK Parti'nin son dönemde söylediği tek doğru şey Cemaat'in faili meçhul cinayetlerde de yer aldıklarını ifade etmesi oldu" dedi.

Mustafa Karasu şu iddiaları ortaya attı:

Fethullahçılar bu Büyük Birlik Partisi'ni (BBP) ve Alperenleri kullandılar. İlginçtir… Fethullahçılar bu Ermeni Lobisi ve Hristiyanlarla daha fazla ilişkidedirler. Ama ilginçtir. En fazla da Fethullahçılar Alperen ocaklarıyla bu Hristiyanlara ve Ermenilere karşı yönelim içerisine girdiler. Bunu da gerçekten çözmek lazım. Bu yönüyle bazı cinayetlerde Fethullahçıların parmakları olabilir.

Fırat Haber Ajansı'na konuşanz Mustafa Mustafa Karasu, fikirlerinden ve iktidara muhalefet etmelerinden dolayı hiç kimseye karşı operasyon ve tutuklamalar düzenlemesini doğru bulmadıklarını, bu nedenle Cemaat basına karşı geliştirilen operasyonları da benimsemediklerini ifade etti. Ama bu durumdan dolayı Cemaat'le AK Parti arasında yakın döneme kadar süren kirli ittifakın da gözden kaçırılmasının doğru olmayacağını belirten Mustafa Karasu, şöyle konuştu: 

FETHULLAH GÜLEN FETVA ÇIKARMIŞTI

"Çünkü Türkiye'de şu anda demokrasi ve özgürlükler yoksa hep böyle siyasi ahlaksızlıktan ve çifte standarttan, ikiyüzlülükten ileri geliyor. Dün Fethullahçılar her türlü kirli savaşı savunuyorlardı, bütün Kürtlerin tutuklanmasını istiyorlardı. On binlerce Kürt insanın ve siyasilerinin tutuklanmasının arkasında, faili meçhul cinayetlerin arkasında Fethullahçılar var. Bütün Kürdistan gaz odalarına döndürüldü. Bunu Fethullahçı polisler yapıyordu. Tabii Hükümetle birlikte, hükümetin bilgisi dahilinde yapıyorlardı. İşte şimdi bunu yapanlar bu gün kalkıp biz mağduruz, basın özgürlüğü, bize haksızlık yapılıyor, yargı siyasete alet ediliyor diyorlar. Bunlar doğrudur. Ama sen dün kendin yapıyordun. Kendin basıncıların, avukatların tutuklanmasını istiyordun ve yargıyı bunun için kötü kullanıyordun. Fethullah Gülen Kürtlere dönük fetva çıkarmıştı ve 'yakın, yıkın' diyordu."

FETHULLAHÇILAR DARBECİ, KOMİTACI YAPIDADIR

Gülen Cemaati'nin daha çok darbeci, komitacı yapıda olduklarını öne süren Mustafa Karasu bu nedenle AK Parti Hükümeti döneminde birçok işi birlikte yaparken AK Parti dışında da bazı işler yaptıklarını belirtti. Karasu, Cemaat'in köşe başlarını tutarak, belirli noktalarını ele geçirerek devleti etkileme, yönlendirme politikaları olduğunu dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: 

GÜLEN CEMAAT PARALEL YAPI

"Bir zamanlar nasıl ki Kemalist Ergenekoncular böyle yapıyorlardı, bu seferde böyle ordu içinde bilmem işte eğitim, ekonomi, sanat içinde her yerde böyle adamlarını yerleştirerek devleti yönetmek istiyorlardı. Buna komitacılık diyorlar. Eski İttihat-Terakkici yöntemlerdir bunlar. Böyle darbeci yöntemlerle iktidarı ele geçirmeyi hedeflerler. Buna 'postmodern darbe' diyorlar. Veya derin devlet içindeki kurumlaşmalarla hükümetleri devletleri etkileme işini yapıyorlardı. Bu konuda AKP hükümeti döneminde birçok işi AKP ile birlikte yaparken, AKP dışında da bazı işler yapıyorlardı. Yani kendilerini ayrıca da örgütlüyorlardı. Şimdi bu yönüyle bazı farklılıkları vardı. Fethullahçıların ABD ile daha fazla ilişkisi vardı. Erdoğan ise biraz daha Avrupa'yla ilişkilerini sıkı tutarak işlerini yürütmek istiyordu. Fethullahçılar ayrı bir istihbarat örgütü, yani kendi istihbarat örgütlerini kurmuşlardı. Bu yönüyle bazı konularda bazı işlerini hükümetten devletten ayrı yapıyorlardı. İşte 'paralel yapı' deniliyor ya, evet böyle bir karakterleri de vardı."

FAİLİ MEÇHULLERDE YER ALDILAR

Mustafa Karasu, AK Parti'nin son dönemde söylediği tek doğru şeyin Cemaat'in faili meçhul cinayetlerde de yer aldıklarını ifade etmesi olduğunu kaydederek bunun doğru olabileceğini fakat bu durumun da AK Parti'nin bilgisi ve desteğiyle geliştiğini iddia etti. Karasu bu konuda şunları söyledi:

"Yani Fethullahçılar bu Büyük Birlik Partisi'ni(BBP) ve Alperenleri kullandılar. İlginçtir… Fethullahçılar bu Ermeni Lobisi ve Hristiyanlarla daha fazla ilişkidedirler. Ama ilginçtir. En fazla da Fethullahçılar Alperen ocaklarıyla bu Hristiyanlara ve Ermenilere karşı yönelim içerisine girdiler. Bunu da gerçekten çözmek lazım. Bu yönüyle bazı cinayetlerde Fethullahçıların parmakları olabilir. Bir de tabii komitacı dedik yani darbeci. Tabii ki bu tür işler yapmış olabilirler. Bunlar ortaya çıkacak. Ama bunlar bile yapılmışsa AKP iktidarının himayesi altında yapıldı. AKP'den destek gördüler. Onları ordu, polis, bürokrasi vb. her alanda güçlendiren AKP'dir."