PKK Van'da Bir Okulu Daha Yaktı

Van'ın Edremit ilçesinde PKK’lılar molotofkokteyli atarak bir ilkokulu kullanılmaz hale getirdi.

VAN 10.04.2016 18:09:09 0
PKK Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Alınan bilgiye göre, Hacıbekir Mahallesindeki üç katlı Kinyas Kartal İlkokuluna dün gece saatlerinde PKK yandaşlarınca molotofkokteyli saldırı gerçekleştirildi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına aldı, okulun bazı kısımları kullanılamaz hale geldi.

PKK’lıların okulun güvenlik kameralarını etkisiz hale getirdikten sonra binanın camlarını kırarak içeriye molotofkokteyli attığı öğrenildi.

"Bu bir vahşet örneğidir dehşet verici bir durumdur"

Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, ateşe verilen okulda incelemelerde bulundu.

Kırekin, burada yaptığı açıklamada, okullara saldırmanın kimseye bir fayda sağlamayacağını belirterek, eğitim kurumlarına yönelik saldırılarla sürekli karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

"Okul, korkulukları dışarıdan kesilerek içeriye yanıcı ve patlayıcı madde atılarak yakılmak istendi. Okul kullanılamaz hale getirilmiştir." diyen Kırekin, şöyle devam etti:

"Okulun elektrik otomasyon sitemleri bütün donatım sitemleri maalesef tahrip edilerek yakılmış. Bu acı ve üzüntü verici bir olay. Dünyanın hiçbir yerinde en ağır savaş hallerinde bile ibadethaneler, eğitim kurumları ve sağlık kurumları talan edilmemiş yakılmamıştır. Bu bir vahşet örneğidir, dehşet verici bir durumdur. Bu olayı yapanları bölgemizin insanları adına kınıyorum."

"Okulumuzu eskisinden daha güzel hale getireceğiz"

Okulda ilk belirlemelere göre yaklaşık 200 bin liralık hasarın meydana geldiğini kaydeden Kırekin, kısa sürede okulu tadilattan geçirerek eğitim öğretime yetiştireceklerini ifade etti.

Kırekin, şöyle konuştu:

"İdare kısmı, öğretmen odası ve bilgi işlem odası çok ağır hasar aldı. İnternet, elektrik ve telefon tesisatı ile donanımımız tamamen yandı. Çıkan yangından dolayı okulun büyük bir kısmı dumandan dolayı karardı. Bu çocukların geleceğini karartmak isteyen güçler, neye hizmet ettiklerini anlayamadan bu çocukların geleceklerini karartmaya çalışıyorlar. Veliler geliyor ve 'biz çocuklarımızı nereye göndereceğiz' diye soruyor. En kısa zamanda bu okulumuzu eskisinden daha güzel hale getireceğiz."

Mahalle sakinleri de okullarının yakılmasının üzüntü verici olduğunu, bunu yapanların bir an önce bulunup adalete teslim edilmesini 
PKK Van'da Bir Okulu Daha Yaktı