PKK, PYD ve IŞİD çemberinde kafese alınan Kürtler!

Dün Rojava bugün Kobani üzerinden psikolojik harp yürüten PYD, Haçlı ittifakı ve Esed’in desteği ile Müslüman Kürtleri hedef alıyor.

VAN 21.07.2014 13:10:24 0
PKK, PYD ve IŞİD çemberinde kafese alınan Kürtler!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 PKK ve HDP’nin kamuoyu oluşturmak için gerçek dışı açıklamalarına ırkçı Türkiye medyasından destek geliyor. El ele verip oluşturdukları dezenformasyon ile kamuoyunu uyuturken, sahneye konulan yeni planda kendisine verilen rolü ustaca sergiliyor. Planlarına IŞİD’ten gelen destek de gözden kaçmıyor.

Oysa yaşananlar hiçte anlatıldığı gibi değil.

Rojova’da devrim edebiyatı yaparak Kürt gençliğini zehirleyen PYD, laiklik ve sosyalizmi kullanarak aldığı örtülü dış destekle katliamlarına devam ediyor. Kendisi gibi taşeron bir örgüt olan IŞİD üzerinden ise kirli bir kampanya yürütüyor. IŞİD çetesi üzerinden İslam düşmanlığı yapıyor, kendisine hakimiyet alanı açmaya çalışıyor. Bir yandan da Kürtlerin geleceğini batıya pazarlıyor.

Dün olduğu gibi bugün de PYD, bölgede kendisine karşı muhalif olan yapıları Suriye rejiminden temin ettiği silahlarla hedef alıyor. Bölgedeki kanaat önderleri de büyük bir baskı altında. Birçoğuna suikast yapılırken, tehdit ve baskılarla geride kalanlar bölgeyi terk etmek zorunda kaldı. İran’dan aldıkları destekle Barzani’nin yakın çevresine de silah doğrultan PYD, binlerce Kürdü kamplara sığınmaya mecbur bıraktı.

Öte yandan Haçlı ittifakı, Suriye rejimi ve İran, Suriye muhalifini zayıflatmak, bölmek ve etkisizleştirmek için Rojava yalanı üzerinden PYD’ye desteğini sürdürürken, çözüm sürecini sabote etmek için de malzeme olarak kullanmaya başladı. Suriye’nin üçe bölünmesine de hizmet edecek proje en fazla İsrail’in işine geldiğinden projeye katkı sağlamayı ihmal etmiyor.

Yaşananları kısaca hatırlayalım…

Başta ÖSO ile çatışarak Esed’e selam çakan PYD, kısa sürede Suriye istihbaratından destek almaya başladı. Kürt grupların rejime karşı durmak için bir araya gelme çağrıları da PYD tarafından reddedildi. Oluşturulan Kürt Konseyi’nden de uzak durdu.

Hatta PYD, barışçıl gösterileri bile sindiremedi. Alana inen hedef gösterildi, saldırı gerçekleştirildi. Ancak süreç içerisinde gerçekler anlaşılmaya başlandığında tersten propaganda dönemi başladı.

Çözüm Süreci karşıtı ırkçı Türkiye medyasını yanına alan PYD, Esed karşıtı muhaliflerin kendilerine karşı saldırı başlattığını öne sürdü. Türkiye’de olaylar “Muhalifler Kürtleri katlediyor” şeklinde yansıtılmaya başlandı. Oysa Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi, raporunda iddialara yer vermeyerek “KATLİAM” yalanını deşifre etti.

Bölgede kendisinden başkasına hayat tanımayan PYD’nin yalanı ortaya çıktığında verecek cevap bulamadığından saldırganlığı da tavan yaptı.

Bölgede 3 ayrı kantonda PYD, baskılarını artırdıkça Suriye rejiminden eş zamanlı destek çoğalmaya başladı. Süreç derinleşirken PYD’nin hamlelerine Irak sessiz kaldı, Türkiye ve Irak Kürdistan’ından ise tepki geldi. Rojova’nın geleceğini Esed ile belirlemeye çalışan PYD, güce ortak olmak ya da kendisine verilen küresel talimatla harekete geçen IŞİD ile karşı karşıya geldi! Geldiği iddia edildi. Oysa el ele verip iki taşeron örgüt Müslüman Kürtleri bölgede kafese aldı.

Haçlı ittifakı ve Siyonist çete Suriye, Gazze ve Mısır’da saldırılarına devam ederken, Barzani ile Kürtler yönünü Türkiye’ye çevirmişken, çözüm süreci başarıyla devam ederken Kürt bölgesini işgal eden PYD, yeni yalanlara sığındı. Bir dönem Suriye ve İngiltere’ye muhalefet hakkında istihbarat bilgisi taşıyan IŞİD üzerinden yeni bir kara propaganda başlattı. Kürtlere kimlik bile vermeyecek kadar düşmanlık yapan Esed ile bir olup Kürtleri bölgede ateşin ortasında bıraktı, IŞİD ile çatışıyorum bahanesiyle algı operasyonu başlattı. Bölgeyi işgal altında tutan PYD, bölgeye Peşmergelerin ve Türkiye’nin girmemesi için ablukayı genişletti. Her geçen gün Kürtlerin tepkisini alan ve yalnızlaşan PYD, Kürt gençleri “Direniyoruz” yalanıyla kadrolarına katma arayışına girdi.

Uluslararası küresel sistemin, Kürtler üzerindeki PYD hâkimiyetine göz yummasıyla, Arap faşistlerin devreye sokulmasıyla yeni oyun sahneye konuldu. Oyunun adı bölgede “Müslüman Kürtleri yok et” konuldu.

Başrolde küresel emperyalizm, Esed, PYD ve IŞİD var. Oyunda figüran ise ırkçı ve katı laikçi Türkiye medyası ile Neoliberaller...

Ne PYD Kürtler, ne de IŞİD Müslümanlar için savaşmıyor. Sahneye konulan oyunda kendilerine verilen rolü yerine getiriyor. PYD Kürtleri, IŞİD Müslümanları asla temsil edemez. İkisi de kendilerine verilen alanda kirli bir savaş yürütüyor.

Şeytanı bile sollayıp şeytana pabucunu ters giydirecek yalanlara sığınarak küresel tetikçilik yapanlara inanmadan, yaptıkları hamlelerin kimin işine geldiğini iyi düşünün.


HABER10/ANALİZ