PKK / HDP'lilerden camide kimlik kontrolü

Van'ın Başkale İlçesi'nde Cuma namazı öncesi cami önlerinde Belediye zabıta ekipleri ile HDP'li yöneticilerle beraber PKK'li oldukları tahmin edilen bazı şahısların camiye gelen vatandaşlara kimlik sorup, sakallı olan vatandaşların üst

VAN 24.07.2015 21:44:38 0
PKK / HDP
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'ın Başkale İlçesi'nde Cuma namazı öncesi cami önlerinde bekleyen Başkale Belediye zabıtaları ile HDP'li yöneticilerin camiye gelen vatandaşlara kimlik sorup, özellikle sakallı olan kimi vatandaşların üstlerini aradıkları ve bazı şahısları ise fişledikleri iddia edildi.

HDP'li yöneticilerin yanında yer alan bazı tanınmayan şahısların ise PKK'li olabileceği ifade edildi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan saldırıyı bahane ederek, sözde güvenlik önlemleri adı altında Başkale İlçe Merkez Camii başta olmak üzere birçok camide kimlik kontrolü ve üst araması yapan PKK / HDP'liler ve HDP'li ilçe Belediyesi zabıta ekipleri, şüphelendikleri şahısların kimliklerini kontrol ettiği ve üst araması yaptığı bildirildi.

Telefonla İlke Haber Ajansı'na ulaşan bir vatandaş, Cuma Namazına giderken sakallı olduğu için zabıta ekipleri ve cami önünde bulunan ve daha önce ilçede görmediği bazı şahıslar tarafından kendisinden kimlik istediğini belirterek, “Sebebini sorduğumda ise ‘İŞİD camilere saldırı yapacak onun için önlem alıyoruz.” diyerek adeta camiye gelenlerin fişlendiğini söyledi.

İsminin verilmesini istemeyen vatandaş, Camiye gelen kimi vatandaşları üstelerinin de arandığını belirterek, “Çevrede polis ya da asker yoktu. PKK /HDP'li olduklarını bildiğimiz birkaç kişi ile zabıta ekipleri halktan kimlik soruyordu. Eğer güvenlik önlemi alınacaksa bunu kolluk kuvvetleri yapmalıdır. Bu fişleme olayı mıdır? Başka amaçla mı yapılıyor bilmiyoruz. Ama bir güvenlik önlemi alınacaksa bunu asker ya da polis yapmalıdır.” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.