PKK hazırlıklara başladı! İşte o tarih...

Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısı sonucunda PKK hazırlıklara başladı.

VAN 4.03.2015 10:23:28 0
PKK hazırlıklara başladı! İşte o tarih...
Tarih: 01.01.0001 00:00
 PKK lideri Öcalan’ın 28 Şubat’ta yaptığı “silahsızlanma çağrısı” ile birlikte gözler PKK’nın atacağı adımlara çevrildi.

Örgüt için “talimat” niteliğindeki çağrı için PKK’nın Mart ayı sonu veya Nisan başlarında kongre sürecini başlatması bekleniyor. Öcalan’ın çağrısı aynı zamanda örgüte bir talimat niteliğinde olduğu için, bu çağrının gereğinin yapılması atılacak adımlar için öncelik arz ediyor. Edinilen bilgiye göre; KCK’nın Mart ayı sonu ve Nisan ayı başlarında kongre sürecini başlatacak.

21 Mart Nevruz etkinliklerinde Dolmabahçe açıklamasından daha güçlü bir açıklamanın yapılması beklentisi de var.

SİLAHLI MÜCADELE BİTİYOR

Çözüm Süreci'nde atılacak adımları tamamen sahadaki durum belirleyecek. Bunun için de Türkiye’ye karşı silahlı mücadelenin terk edilmesi şart. Çözüm sürecini yürüten kaynaklar özetle şunları söyledi: “Üzerinde mutabakat sağlanan 10 madde soyut ifadeler içeriyor. 10 madde aslında Türkiye’deki siyasi partilerin üzerinde mutabık olduğu konular. Türkiye, demokratikleşme konusunda bir dizi adım attı ve atmaya devam edecek. Başta yeni Anayasa olmak üzere bir dizi demokratik açılım yapma hedefi doğrultusunda geçmişte olduğu gibi gelecekte de adımlar atacak.

İZLEME KOMİTESİ KURULACAK

Silahsızlanma kararıyla birlikte, bu durumun denetimi haliyle gündeme gelecek. Örgüt geçmişte aldığı yurt dışına çıkma kararında hasta ve yaşlı mensuplarını yurt dışına çıkardı. Yeni durumda çekilmenin izlenmesi gerekecek. Bunun için izleme komiteleri kurulacak. Hatta bazı isimler netleşti.

İSTEYEN SİYASET YAPABİLECEK

İmralı’da bulunan mahkumlar değiştirilerek, Öcalan’a sekretarya görevi de yapacak mahkumların taşınmasının önünde bir engel bulunmuyor. Örgüt içinde olmakla birlikte herhangi bir silahlı eyleme katılmadığını ispat eden örgüt üyeleri geçmişte olduğu gibi bundan sonra da evlerine gidecek. Bu kişiler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair kararlar verildiği için, adli sicil kayıtları bozulmayacağından siyaset yapmalarının önünde bir engel de bulunmuyor.”