PİRGARİP OKULUNUN SU SORUNU GİDERİLDİ

Van Tuşba İlçesine bağlı Pirgarip Mahallesi İlkokulu ve Ortaokulu yönetimi, VASKİ Genel Müdürlüğüne başvuruda bulunarak okul ve okulun bulunduğu mahallede su sorunu yaşandığını iletmesi üzerine üzerine harekete geçen ekipler mahalle

VAN 6.11.2017 11:16:00 0
PİRGARİP OKULUNUN SU SORUNU GİDERİLDİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber Merkezi

 Sorunla bizzat ilgilenen VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş'da Pirgarip Mahallesine giderek, çalışmaları yerinde takip etti. Okula gelen su kaynağının kuraklık nedeniyle zamanla kuruduğu, okulda eğitim gören 265 öğrencinin ise susuz kaldığı belirlendi. VASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, okula en yakın su deposundan 750 metrelik yeni bir hat oluşturarak buranın içme suyu sorununa çözüm getirdi.

Sorunları yerinde görerek çalışma başlatılması talimatı veren VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Pirgarip İlkokul ve Ortaokulunun da  bulunduğu mahallenin su sorununun çözümü için başlatılan etüt çalışmasını yerinde inceledi. Tekataş, okul yönetimi ve mahalle sakinleriyle sohbet ederek, vatandaşın sıkıntılarının giderilmesi için çalıştıklarını belirtti.  
VASKİ'ye sorunlarını ileten Pirgarip Okulu yöneticilerine, öğretmenlerine ve muhtarına teşekkür eden Tekataş, ''kurum olarak bu gibi sorunlardan haberdar olduğumuz gibi takipçisi oluyoruz. Sayın Valimizin de eğitim öğretim kurumlarına yönelik hassasiyetini bildiğimizden aynı titizlikle bizde eğitim öğretim kurumlarına yönelik hizmette ayrıcalık tanıyoruz.  Bu sorunların bir an evvel giderilmesi için öncelik sırasına alıyoruz.

6 yıldır su sorunu yaşayan mahallemiz ve içinde bulunduğu okulun sıkıntısını gidermenin mutluluğunu yaşıyoruz.'' diyerek, bizlere teşekkür etmek için misafir daveti yapan bütün okul yönetimine, öğretmenlerine ve muhtarımıza biz de kurumumuz adına teşekkür ediyoruz" dedi.

Pirgarip Mahallesi Muhtarı İbrahim Köseoğlu ise VASKİ çalışanlarına ve Genel Müdür Ali Tekataş' a teşekkür ederek ''ilk müracaatımızla birlikte okulumuz ve mahallenin su sorununa buraya kadar gelerek çözüm üretttiler. Aynı zamanda çalışmaları yerinde takip etmeleri de bizi ayrıca mutlu etti'' şeklinde konuştu.

6 aydır okulda görev yaptığını belirten Pirgarip Okulu Müdürü Oğuzhan Irak da, Vali ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ve VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş'a okulumuza ve mahallemize göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı teşekkür ederim diyerek, çocukların da mutluluğunun yüzlerinden okunduğunu ifade etti.