Piknikçilerin tercihi... Beyaz etin fiyatı biraz tuzlu!

Van'da bir süredir piknik sezonu start almış durumda. Son bir haftadır da havaların sıcak olması piknikçileri daha çok Van Gölü kıyısına yönlendiriyor. Piknik sezonu ile birlikte Van’da, beyaz et fiyatları ve diğer piknik malzemelerinin

VAN 6.07.2018 12:48:12 0
Piknikçilerin tercihi... Beyaz etin fiyatı biraz tuzlu!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Piknikçilerin en çok tercih ettiği mangallık ürünlerin başında gelen beyaz ette, piknik sezonu ile birlikte fiyatlarda da yükseliş meydana geldi. Özellikle tavuk kanadı ve pirzola gibi ürünlerin fiyatları vatandaşı terletirken, marketlerde fiyatların ürünün kalitesine göre biraz daha yukarılarda olduğu belirtildi.
Abdulmenaf Öner isimli esnaf, tavuk eti fiyatlarının her gün farklılık göstererek arttığını söyledi. Sac ustası Ahmet Atıcı da, sezonla birlikte semaver, mangal, kömür gibi diğer piknik malzemelerinde de artışlar olduğunu ifade etti. 
Van’da vatandaşlar, havaların ısınması ile birlikte hafta sonlarını Van gölü kıyısında ve mesire alanlarında piknik yaparak değerlendiriyor.
Bu arada, piknik sezonu ile birlikte beyaz et ile diğer piknik malzemeleri fiyatlarında artış olması dikkat çekiyor.

 

“FİYATLAR HERGÜN YÜKSELİYOR”
En fazla fiyat artışı olan ise, beyaz et.
Et ürünleri satan Abdulmenaf Öner isimli esnaf, son günlerde tavuk fiyatlarında yükselişler olduğunu söyledi.
Kendilerine tavuk etinin dışarıdan geldiğini belirten Öner, “Birkaç gün önce 6 liradan sattığımız tavuğu şimdi 8-10 liraya, 10 liradan sattığımızı 13-14 liraya satıyoruz. Fiyatlar nerdeyse her gün artıyor. Mesela dün 8 liradan sattığım ürünü, bugün 8 lira 40 kuruştan satmak zorunda kaldım. Çünkü bize zamlı geliyor, biz de mecburen bu şekilde fiyat ayarlaması yapıyoruz” dedi.
Öner, marketlerdeki fiyatların daha yüksek olduğunu ifade etti.

 

PİKNİK MALZEMELERİ DE ZAMLANDI
Piknikte kullanılan semaver, mangal, kömür gibi diğer malzemelerin de sezonla birlikte fiyatlandığı belirtildi.
Eski Özalp Durağı yanında işyeri bulunan sac ustası Ahmet Atıcı, mangal fiyatlarının 15-45 TL, semaverlerin 35-50 TL arasında değiştiğini söyledi.
Mangal, şiş, semaver gibi malzemeleri işyerinde ürettiğini belirten Atıcı, “Piknik sezonu ile birlikte bir rağbet var, ancak sac zamlandığı için fazla bir kazancımız olmuyor. Kira, şu bu derken giderlerimiz gelirimizden daha az oluyor. Ama şükür yine de idare etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Bu arada, marketlerde beyaz et fiyatlarının daha yüksek olduğu gözlendi.
Özel Haber: Mürsel Öner

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi