Piknik havasında iftar...

'BEŞ İFTARIMIZI BU PARKTA AÇTIK'

VAN 7.07.2015 13:05:38 0
Piknik havasında iftar...
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Kalesi'nin doğusunda yer alan ve şehrin en büyük parkı olarak bilinen Atatürk Kültür Parkı, son yenileme çalışmalarının ardından halk tarafından yoğun bir ilgi görüyor. Özellikle son günlerde iftarını piknik havasında açmak isteyen aileler söz konusu parkı tercih ediyor. Parkın her köşe başında yakılan mangallar ve semaverler renkli bir görüntü oluştururken, çocuklar ise oyun parklarında eğleniyor.
Bölge: Bişar Ulutaş

Son 20-30 yıldır tüm belediye yönetimleri tarafından geliştirilen Atatürk Kültür Parkı, en son Van Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleri sonucu yenilerek ailelerin en fazla tercih ettiği parkların başında geliyor.

İftarını piknik havasında açmak isteyen vatandaşlar söz konusu parka akın ediyor. Parkın her bölgesinde mangallarda et pişirilip, semaver çayları hazırlanıyor.

Ezanın okunması ile birlikte açık havada iftarlarını açan aileler, bir yandan da çocuklarının oyun parklarındaki coşkusuna ortak oluyor.

 

"BEŞ İFTARIMIZI BU PARKTA AÇTIK"

Ramazan Ayı'nın 17-18 günlük zaman dilimi içinde aile olarak beş iftarı Atatürk Kültür Parkı'nda açtıklarını söyleyenler var. Bu ailelerden biri de evleri söz konusu parka yakın olan Sulhan Ailesi… Aile reisi Medeni Sulhan, 18 günlük zaman dilimi içinde tam beş kez açık havada kalenin güneydoğu bölümünde iftarlarını açtıklarını belirterek, "Evimiz buraya 10 dakikalık uzakta. Çocuklarımın da yoğun isteğiyle akşamları buraya iftar açmaya geliyoruz. Bazen evde bir çorba hazırlıyoruz ve biraz salata. Mangalımızı ve semaverimizi de alarak iftara 1 saat kala parka geliyoruz. Evden getirdiğimiz sedirleri yere serdikten sonra malzemelerimizi hazırlıyoruz. Çocuklarım Taha, Talha ve Duha ise salıncaklara biniyor veya kaydıraklarda vakit geçiriyor. Ezan okunduktan sonra iftarımızı açıp, namazımızı da burada kılıyoruz. Namaz sonrası ise semaver çaylarımızı yudumluyoruz" ifadelerini kullandı.

Parkın her noktasında ışıklandırma sistemlerinin olduğunu belirten Sulhan, "Işıklandırma sistemleri sayesinde güzel bir iftar programımız olmuş oluyor. Çocukların nereye gittiğini görüyor ve endişeye kapılmıyoruz. Yine karanlık ortam olmadığı için aradığımızı rahatlıkla bulabiliyoruz. Burası oldukça güzel. Son günlerde birçok vatandaşın buraya gelerek piknik havasında iftar açtığına şahit oluyoruz. Özellikle hafta sonu çok daha kalabalık oluyor" dedi.

Bazı aileler ise iftardan birkaç saat önce parka akın ediyor. Oruç tutamayan küçük çocuklar ise sıcak havanın tesirinden kurtulmak için parkta satılan dondurmalardan alıyor.

Evlerinde hazır yemek getiren birçok kişi ise parktaki yürüyüş parkında yürüyerek iftar saatini bekliyor. Çocuklarının sallanması için hamak getirenler de var, arkadaşları ile zaman geçirmek için voleybol topu getirenler de. Birbirinden renkli görüntülerin yaşandığı kültür parkının, gece saatlerinin daha sıcak olması beklenen önümüzdeki günlerde, daha fazla rağbet göreceği belirtiliyor.