Peynirciler Çarşısı haftaya tamam

Van Peynirciler Çarşısı’nın onarım ve yenileme çalışmalarını üstlenen firma yetkilisi Ali Sulmaz, çarşıdaki fiziki çalışmaların bir hafta içinde tamamlanacağını ve anahtarın Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edileceğini söyl

VAN 15.12.2018 10:52:14 0
Peynirciler Çarşısı haftaya tamam
Tarih: 01.01.0001 00:00

İHALESİ NİSAN’DA YAPILDI

Alınan karar ardından verilen ilanla Nisan ayında çarşı için ihale yoluna gidildi.

İmzalanan protokolde işin bitiş tarihi, 23.10.2018 olarak belirlendi. 
Bu arada, araya Ramazan ayının girmesi nedeniyle esnafın talebi üzerine, çarşıdaki çalışmalara gecikmeli olarak başlandı.

ÇALIŞMALAR HAZİRAN’DA START ALDI

Nisan ayının ortalarında planlanan çalışmalar, ramazan ayı nedeniyle esnafın talebi üzerine boşaltma işlemi Haziran ayında gerçekleşti.

Van Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen restorasyon çalışması çerçevesinde, çarşıda bulunan 60 dolayındaki kasap ve peynirci esnafı tahliye edildikten sonra, 22 Haziran günü çarşıda önce yıkım çalışmaları başlatıldı.

BİR HAFTA SONRA ANAHTAR TESLİMİ

Çalışmaların geldiği aşamayla ilgili gazetemize bilgi veren yüklenici firma yetkilisi Ali Sulmaz, bir hafta içinde çarşının anahtarını Van Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edeceklerini söyledi.

Piyasada yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle çalışmaların bir nebze geciktiğini ifade eden Sulmaz, “Dövizin yükselmesiyle birlikte esnafla epey sorunlar yaşadık. Daha erken anahtar teslimi yapacaktık ancak bu durum çalışmalarımızı geciktirdi. Şimdi bir hafta içinde tüm eksikleri tamamlayıp anahtarı belediyeye teslim edeceğiz. Artık peynirci esnafının ne zaman gelip yerleşeceğini belediye ile esnaf kendi arasında kararlaştıracak” dedi.

PEYNİRCİ ESNAFI NASIL KARŞILADI?

İşyerlerini boşalttıktan sonra eski Tekel binası arkasındaki alana yerleşen ve Haziran ayından bu yana burada satış yapmak zorunda kalan peynirci esnafı ise, çarşı ile ilgili bu gelişmeyi sevinçle karşıladı.
Bir peynirci esnafı, “Biz burada epey sıkıntılar yaşadık. Bazen sıcaklardan, bazen yağmurdan, soğuklardan olumsuz etkilendik. Yer değişikliği olunca müşterilerimizi kaybettik. Şansımız var kar yağmadı, yoksa barakalarımız dayanmazdı. Ama şimdi, bir hafta içinde eski yerimize yerleşebileceğimizi söylüyorlar. Bu çok iyi oldu. Havalar daha da kötüye gitmeden çarşıdaki işyerlerimize kavuşmamız her açıdan bizim için iyi olacak. Ayrıca gidip baktım, çok iyi bir düzenleme olmuş. Bizim için de, müşteri için de…” diye konuştu.
Bu arada çarşının yeni halini görenler, beğendiklerini söylüyor.
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi