Peygamberle Görüşmeden Önce Sadaka Verin !!!

SadakAllahul Aziym, Sadaka Resulullah

VAN 18.10.2018 09:53:13 0
Peygamberle Görüşmeden Önce Sadaka Verin !!!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Düşünün… Peygamber dönemindesiniz. Onun Allah’ın vahyini ilettiği iddiasını işittiniz. Bazı sözleri kulağınıza geldi ve mantıklı buldunuz. Ama gerçekten doğru mu yoksa yalancı bir peygamber mi emin olamadınız. Madem onunla çağdaş ve aynı coğrafyada yaşamak gibi bir fırsat var elinizde neden yanına gitmeyesiniz! Eğer doğruysa bu muhteşem fırsattan faydalanmak ve kafanızı kurcalayan birçok sorunun cevabını bulmak ümidiyle, eğer yalansa bu kötülükten zarar görmemek ve insanları bu yalancıya karşı uyarmak niyetiyle yola çıktınız. Nitekim yanına gidip onunla konuşmak istediniz. Ama oraya vardığınızda, kapısının önünde biri sizi durdurdu ve “giremezsin ey yabancı!” dedi ve ekledi “Önce sadaka vermen lazım!” Ben olsam ne yapardım biliyor musunuz? Allah’ın elçisi olduğunu iddia eden bu şahıs benimle hakkı, gerçeği görüşmek için bir nevi ücret istiyor madem “iddiasının sahibi değil” der, makul bir gerekçe sunamıyorsa geri dönerdim. Onunla görüşmezdim. Bir daha yüz de vermezdim. Şimdi aşağıdaki şu ayet meallerini okuyalım…

“Ey iman edenler, Peygamber’e gizli bir şey arz edeceğiniz zaman, gizli konuşmanızdan önce (yoksullara) bir sadaka verin. Bu, sizin için daha hayırlı ve daha temizdir. Şayet (buna imkân) bulamazsanız, artık şüphesiz Allah çok bağışlayandır, çok esirgeyendir.”

Bu ayet mealine göre durum aynen yukarıda bahsettiğim gibi değil mi? Aynen öyle. Hani elçiler ücret istemezlerdi! Hani biz de bizden ücret istemeyenlere uyacaktık! O halde ya bu ayet Kuran’dan değil, ya peygamber çok büyük bir hata yapıyor, ya da bu meali yazanlar ayeti bilerek ya da iyi niyetle bile olsa bilmeyerek tahrif edip, gerçeği değiştiriyorlar. Kuran’ı anlamak için Arapça bilmek, hadis bilmek, fıkıh bilmek, akaid bilmek, zart bilmek, zurt bilmek gerek diyen ve “Müslüman”lığı kimselere bırakmayan kör kılavuzların haline iyi bakın! İyi bakın yukarıdaki mealin Allah’ın söyledikleriyle alakası var mı yok mu?

Konuya 12’nci ayetle değil Mücadile suresinin ilk ayetiyle başlıyorum…

58 Mücadile 1 Gerçekten Allah, eşi konusunda seninle tartışan ve Allah’a şikâyette bulunan (kadın)ın sözünü işitti. Allah, aranızda geçen konuşmaları işitiyordu. Şüphesiz Allah, işitendir, görendir.

Kuran’dan uzak yaşamayı tercih eden insanlar tek başına şu ayeti okuduklarında haklı olarak şunu söylüyorlar…

“Kadın dedikodu mu yapıyor Allah’ın elçisiyle? Bugün bunca sorunumuz varken Kuran’da bu mu anlatılıyor? Bir dedikodu! Öyle mi?”

Sizce dedikodu mu bu? “Haşa! Asla olamaz!” dediğinizi duyar gibiyim. Ama ben size katılmıyorum. Bu gerçekten bir dedikodu olabilir. Bir şartla! Eğer kadın iddia ettiği şeyi doğrulamadan ve bir zan üzere şikâyete gelmişse bu kesinlikle bir dedikodudur. Ama eğer kadın gerçekten iddiasını doğrulamış olarak ve aynı zamanda haklı bir mağdurlukla çare arıyorsa dedikodu sınıfından çıkar.

İkinci bir husus da dikkatinizi çekmiştir umarım… Bir kadın tek başına bir erkekle (peygamberle) gizlice konuşuyor. Demek ki bir kadın bir erkekle konuşabilir. Madem peygamber bize örnektir (gerçekten de öyledir) biz de kadın erkek birbirimizden kaçmak zorunda değiliz. Günah sebebi değildir, bir kadınla bir erkeğin bir arada konuşması. Asansöre binmeyi de buna dâhil edebiliriz. Halvet olmaz yani! 
    </div>
</div>

<br />





        </div>
 
    </div>
    <div class=