Peygamber Sevdalılarından Kardeşlik Gecesi. VİDEO HABER

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından Van Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda 'Kardeşlik Gecesi' programı düzenlendi. Programa konuşmacı olarak katılan Gazeteci Yazar Özkan Yaman İslam kardeş

VAN 30.01.2015 20:28:02 0
Peygamber Sevdalılarından Kardeşlik Gecesi. VİDEO HABER
Tarih: 01.01.0001 00:00
Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü üye derneklerin ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen program Seyfullah Sığırta’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Gazeteci Yazar Özkan Yaman, yaptığı konuşmada Hz Muhammed (sav) ve ashabının hayatından kardeşlik örnekleri sunarak, özellikle islam davetçilerinin bu örneklerden ders alması gerektiğine vurgu yaptı.

“Bizim derdimiz sadece dünya hayatı olmamalı”

Yaman, davetçilerin bu noktada hem dünya hem de ahireti göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerektiğini belirterek, “Sizin derdiniz avam halk veya batılı insanlar gibi sadece dünya hayatı olursa Allah size bunları verir, ama ahirette bir şey bulamazsınız. Ahirette bir payınız olmaz. Ancak, Allah mü’minlere hasenatı hem dünyada verir, hem de ahirette verir. Eğer siz dünyadan bir şey isterseniz inanın dünyada herşeyi verir. Bugün batılılar demişler ki; Ya Rabbi bize dünyada ver. Allah’u Teâlâ dünyada onlara dünya nimetlerini vermiş Gidip görmek nasip oldu. İsviçrelilere Allah dünyada her şeyi vermiş. Şuan İsviçre’deki bir vatandaş; 2-3 tane çocuğu varsa ayda 4 bin 5 yüz Euro para alıyor. Bu parayı çalışmadan alıyor. Batılıların ırmakları mı dersiniz, göller mi dersiniz aklınıza ne geliyorsa dünyada istediğimiz herşey var, ama ahirette maalesef onlara hiçbir şey yok.” dedi.

“Bizim asıl derdimiz ateşten, azaptan, cehennemden kurtulmak olmalıdır’’
Ahiret azabından kurtulmak için çalışılması gerektini söyleyen Yaman; “Bizim asıl derdimiz ateşten kurtulmak, azaptan ve cehennemden kurtulmak olmalı. Dünyada herkesin asıl derdi bu olması gerekir. Ne yaparımda acaba Cehennemden, yanmaktan ve ateşten kurtulurum asıl dert bu olması lazımdır. Ashabta bunun için dert çekiyordu sıkıntı çekiyordu’’ şeklinde konuştu.



“ Davetimize dikkat etmemiz lazım’’

Davetçilerin dikkat etmesi gereken hususlara değinen Yaman devamla; “Davetimize dikkat etmemiz lazım, her insan ne olursa olsun, ne fikirde olursa olsun davetçidir. Bakın bugün batılılar belki bizi doğrudan Modernizm ile çağırmıyorlar. Ancak yaptıkları araç ve gereçlerle, tenoloji ile bizi kendi kültürlerine, kendi yaşam tarzlarıyla çağırıyorlar.” ifadelerini kullandı.



Konuşmasının sonunda tavsiyelerde bulunan Yaman, “Duamıza, dilimize, azığımıza, dosluğumuza, dostumuza ve düşmanlarımıza dikkat etmemiz lazım” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Grup Rahmet sanatçıların seslendirmiş olduğu ilahiler ve ezgiler katılımcılara güzel anlar yaşattı.

Ayrıca Peygamber Sevdalıları Platformu üye derneklerin bundan sonra her ayın son Perşembe gecesi bu tür etkinlikler düzenleyeceği belirtildi.

Program Zülfikar Karayel tarafından yapılan dua ve amin sesleri ile son buldu.