Pasaj açıldı, sıra kaldırım taşlarının dizilmesinde…

Van’da 150 günden fazla mühürlenerek kapatılan, ardından esnafın hukuk zaferinin ile yeniden hizmete açılan Tarihi Belediye Pasajı’nın önündeki kaldırım görüntüsü tepki topluyor. Esnaflar kaldırım taşlarının yeniden yerine bı

VAN 5.12.2016 09:47:46 0
Pasaj açıldı, sıra kaldırım taşlarının dizilmesinde…
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Bölge: Fahrettin Yiğit

    Van’da eski belediye binasının altında yer alan Tarihi Belediye Pasajı yaklaşık 5 aydır kapalı durumdaydı. Önceki belediye yönetimi söz konusu binanın yıkılacağı gerekçesiyle pasajın kapısını mühürlemişti.


     Pasaj esnafları ise birkaç kez basın açıklamaları ile iş yerlerinin açılmasını istemişti. Aynı zamanda hukuk mücadelesi de veren esnaflar sonunda mahkeme kararı ile açılan pasajlarında hizmet vermeye başladı.


      Tarihi Belediye Pasajı’nın açılması esnaflar tarafından ve vatandaşlar tarafından sevinçle karşılanırken, vatandaşlar söz konusu pasajın önündeki kaldırımlardan sökülen taşların yeniden yerine dizilmesini istiyor.


      Kaldırım taşlarının olmamasının küçük su birikintileri ve çamura yol açtığını dile getiren vatandaşlar, bu görüntünün işlek cadde olan Cumhuriyet Caddesi’ne ve kente yakışmadığını anlattı.


      Öte yandan pasajın açılmasından dolayı mutlu olduklarını anlatan Tarihi Belediye Pasajı Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Aslan, tahrip edilen kaldırımların da şimdi yeniden eski görünümüne kavuşmasını istedi. Aslan, “Pasajımızın önündeki kaldırımların tahrip edilmesi bizi de, kenti de olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle pasajın önündeki kaldırım, sadece pasaja değil, Van’ın en işlek caddesi konumundaki Cumhuriyet Caddesi’ne de yakışmayan bir görüntü oluşturmakta. Buradan bu konuda yetkililerin ilgili davranmasını talep ediyoruz. Biz pasajla ilgili birçok tadilatı sıkıntılı bir süreçte olmamıza rağmen kendi imkânlarımızla gerçekleştirdik. Bu anlamda aynı hassasiyeti ilgili kurumlardan da bekliyoruz” ifadelerini kullandı.