“PARTİMİZİN YÜKSELİŞİNİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ“

Van'da seçim çalışmalarını başlatan HDP Van adayı Figen Yüksekdağ, 'HDP baraj altında bırakılırsa Türkiye siyasi kaosa sürüklenir' dedi.

VAN 20.04.2015 09:36:22 0
“PARTİMİZİN YÜKSELİŞİNİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ“
Tarih: 01.01.0001 00:00

HDP, Van'da seçim çalışmasını bir toplantıyla başlattı.Toplantıda konuşan HDP Van 1'inci sıra adayı Figen Yüksekdağ, HDP'nin barajı her şartta geçeceğini belirterek, "HDP darbe, hile ve provakasyonlarla barajın altında bırakırlarsa bunu başarabilirlerse sadece HDP kaybetmez, kendileri de kaybeder. Türkiye'yi, AKP hükümeti kendi eliyle seçim meşrutiyetini ortadan kaldırarak bir siyasi kaosa sürükler" dedi.

Bir otelde yapılan toplantıda HDP Van 1'inci sıra adayı Figen Yüksekdağ, Türkiye toplumunun özgür seçme hakkının çok ciddi bir tehlike ile karşı karşıya bulunduğunu savundu.

"PARTİMİZİN YÜKSELİŞİNİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ"

Türkiye toplumunun hak etmediği bir yükü ve ağırlığı sırtında taşıdığını belirten Yüksekdağ, şöyle konuştu: "Ne kadar çırpınırsanız çırpının nafile. Partimizin yükselişini engelleyemeyeceksiniz. Artık ok yaydan çıkmıştır, barajın kapağı aşılmıştır. Halkımızın önüne yüzde 10 barajını koymuş olabilirsiniz. Ama biz barajın kapaklarını çoktan aştık."

"HDP BARAJ ALTINDA KALMAZ"

Yüksekdağ, HDP'nin barajın altında kalacağını hiç bir zaman düşünmediklerini anlatırken, "Eğer HDP baraj altında kalırsa şuna emin olun bu normal yollardan olmamıştır. Bir darbeci yaklaşımın sonucunda HDP’yi barajın altında görebilirsiniz" dedi.

Yüksekdağ, tehditkar sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye halkı HDP’yi barajın üstüne çıkarmış. HDP’ye yönelik şiddet içeren söylemlerine anlama geldiğini Ağrı’da gördük. Biz bu zamana kadar soğukkanlılığımızı kontrolümüzü, duruşumuzu hiçbir şekilde bozmayarak yanıt verdik. Biz işimize bakacağız. Bizi zıvanadan çıkaramayacaklar. Bu nedenle HDP’nin barajın altında kalacağı demokratik ve doğal bir ihtimalin olmadığını düşünüyoruz. Ama zoraki bir biçimde antidemokratik saldırılar ve hükümet kaynaklı darbe girişimleri yaşanabilir. Ancak HDP barajın altında böyle bırakılabilir. Eğer barajın altında kalırsak bütün Türkiye bilsin ki bir sivil darbe yolu ile yapılmıştır. Hükümetin merkezinde durduğu bir sivil darbe yolu ile bu gerçekleştirilebilir. Bunun başka yolu da yoktur. Bu olursa siyasi irade hırsızlığının 7 Haziran günü yapılmış olması demektir. Gözü karamış aklı bulanmış bir saldırı girişiminde bulunmaları aynı zamanda kendi bindikleri dalı kesme anlamına geldiğini düşünüyorum. HDP’yi darbe, hile ve provakosyonlarla barajın altında bırakırlarsa bunu başarabilirlerse sadece HDP kaybetmez, kendileri de kaybeder. Türkiye’yi AKP hükümeti kendi eliyle seçim meşrutiyetini ortadan kaldırarak bir siyasi kaosa sürükler."