Partilerin Van’ı yönetmeye talip büyükşehir adayları kim?

​​​​​​​Van Postası olarak mahalli idareler seçimlerinde Van Büyükşehir Belediyesi’ni yönetmeye talip başkan adaylarının kısa biyografisini çıkardık.

VAN 22.02.2019 16:45:38 0
Partilerin Van’ı yönetmeye talip büyükşehir adayları kim?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Postası olarak mahalli idareler seçimlerinde Van Büyükşehir Belediyesi’ni yönetmeye talip başkan adaylarının kısa biyografisini için çıkardık. 

Van’da vatandaşın gözü 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde.  Türkiye seçmeni, Cumhurbaşkanını ve 27’inci Dönem TBMM’yi belirlemek için en son 24 Haziran’da sandık başına gitmişti.  Neredeyse seçime girecek olan bütün siyasi partiler, belediye başkan adaylarını açıkladı. Siyasi partiler, 31 Mart Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçimlerinde sandık başında başarıyla çıkmak istiyor. Doğu Anadolu Bölgesi’nin en önemli merkezlerinden olan Van’da HDP, Ak Parti, CHP, SP ve İyi Parti büyükşehir belediye başkan adayları kimler oldu?

İşte Van’ı yönetmeye aday olan belediye başkan adayları:

AK Parti’de Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva kimdir?

Necdet Takva, 1969 yılında Van’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Van’da tamamlayan Takva, Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde Yönetim Bilimleri Dalında Yüksek Lisansını tamamlayan Takva, 2005 yılında Ticaret ve Sanayi Odasında genel sekreterlik görevine başladı. Yaklaşık 8 yıl bu görevini yürüten Takva, Haziran 2013’te Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.  Evli ve dört çocuk babası olan Takva, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde AKP’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. 

HDP’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan kimdir?

1975 doğumlu olan Ertan, Van’da dünyaya geldi. Lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamlayan Ertan, İnsan Hakları Derneği Van Şubesinin kurucularından olup yönetim kademelerinde görev aldı.  Ertan,  ayrıca Van Bölge Barosu İnsan Hakları Merkezi ve Van Barosu Kadın Hakları Merkezinin kurucularından oldu.  Baroda, ayrımcılıkla mücadele, mülteci hukuku ve işkencenin önlenmesi alanlarında çalışan Ertan,  çok sayıda ulusal ve uluslararası eğitim ve konferanslarda yer aldı. 2004 Yerel Seçimlerinde Demokratik Halk Partisi listesinden seçilerek Van'ın ilk kadın İl Genel Meclisi Üyesi oldu.  Ertan, 26. ve 27.Dönem Van Milletvekili seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu, NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Üyeliğinde bulundu.  İyi düzeyde İngilizce bilen Ertan, evli ve 3 çocuk annesidir.  Mustafa Avcı, 1956 Van Erciş’te doğdu. DTP kurucu üyeliği ve iki dönem DTP PM üyeliği yaptı. DTP kapanmadan önce DTP İstanbul İl Eş Başkanlığı görevini üstlendi. 

CHP’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nurettin Beyaz kimdir?

Nurettin Beyaz, 1964 yılında Van Muradiye Yumaklı Köyü’nde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimimi Muradiye’de tamamladı. İnşaat sektöründe uzun yıllardır müteahhitlik yapmaktım. 2012 yılında CHP Muradiye ilçe başkanlığı görevini yürüttü. Evli 7 çocuk babası olan Nurettin Beyaz, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP Van Büyükşehir Belediye Başkan adayıdır.

SP’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fethullah Erbaş kimdir?

1947 yılı Van'da dünyaya gelen Erbaş, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Bir dönem Van Belediye Eski Başkanı olan Erbaş,  14, 15 ve 16’ıncı dönem Van Milletvekili seçildi. Evli ve dört çocuk babası olan Erbaş, Refah, Fazilet ve Saadet Partisi'nde siyaset yaptı.

İyi Parti’nin adayı Serkan Saygın kimdir?

İYİ Parti'nin Van adayı ise Serkan Saygın oldu. Kendisi hakkında herhangi bir bilgiye ulaşamadığımız için veremedik. Adaylarıyla ilgili herhangi bir bilgi vermekten kaçınan İl Başkanı Selim Özgökçe ise gerekli bilgileri Ankara'dan döndüklerinde yapacakları basın açıklamasında vereceklerini söyledi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi