PART-TİME MÜSLÜMANLIK

Osman Tarık Kalafat

VAN 12.10.2015 10:52:23 0
PART-TİME MÜSLÜMANLIK
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Allah bize hayatın kullanma kılavuzu olan kitabımızı belli gecelerde seslendirelim diye değil, hayatımızı onunla inşa edelim diye gönderdi. Son Peygamberimizi de kitabımızın uygulanabilir ve yaşanabilirliğini görelim diye bizim gibi çarşıda, pazarda dolaşan, yemek yiyen, uyuyan bir beşerden seçti.
Yarı zamanlı Müslümanlık olmaz. Koca yılın, ömrün günahlarından belli günlerde kurtulunacağını sanmak düpedüz kendini kandırmaktır. Diğer günlerde bütün fuhşiyata bulaş, bazı gecelerde ibadet et günahlardan kurtul. Böyle bir mantık kabul edilemez. Allah bize hayatın kullanma kılavuzu olan kitabımızı belli gecelerde seslendirelim diye değil, hayatımızı onunla inşa edelim diye gönderdi. Son Peygamberimizi de kitabımızın uygulanabilir ve yaşanabilirliğini görelim diye bizim gibi çarşıda, pazarda dolaşan, yemek yiyen, uyuyan bir beşerden seçti. Bir melek veya insanüstü bir varlıktan seçebilirdi  fakat Yüce Yaradan Kur’an ile üstün bir insan inşa etti, bize örnek olsun diye. Müslümanım diyenler her anlarını kitaba göre yaşamaya gayret etmeliler. Tabiidir ki beşer ne kadar gayret etse de şaşacaktır. Beşer şirke bulaşmadığı sürece tövbede ve salih amellerde süreklilik arz ettiğinde, Allah’ın vaadine aksi davranmayacağı kesindir. Şüphesiz ki en doğrusunu Allah bilir.
Eûzu billahi mineş-şeytânirracîm.
Bismillahirrahmanirrahîm.
Nisâ, 116. Ayet: Şüphesiz Allah, kendisine ortak koşulmasını (şirki) bağışlamaz. Bunun dışındaki günahları, dilediği kimseler için bağışlar. Allah’a ortak koşan, kuşkusuz, derin bir sapıklığa düşmüştür.
Mâide, 39. Ayet: Her kim de işlediği zulmünün arkasından tövbe edip durumunu düzeltirse kuşkusuz, Allah onun tövbesini kabul eder. Şüphesiz Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.
Teğâbun, 9. Ayet: Toplanma vakti için Allah’ın sizi toplayacağı günü düşün. O gün aldanışın ortaya çıkacağı gündür. Kim Allah’a inanır ve salih amel işlerse, Allah onun kötülüklerini örter ve onu içinden ırmaklar akan, ebedî kalacakları cennetlere sokar. İşte bu büyük başarıdır.
-