Park AVM yakında hizmete giriyor

Van'ın en merkezi yerinde bulunan ve Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Park AVM, bir-iki hafta içinde bitirilecek olan işyerlerinin tamamlanması ile hizmet vermeye başlayacak. Cadde üzerindeki bazı ünlü markaların yer aldığı işyerlerinde

VAN 17.04.2018 09:48:36 0
Park AVM yakında hizmete giriyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Yapımına 2010 yılında başlanan ve Cumhuriyet Caddesi eski özel idare binası ile bir ilköğretim okulunun yerine, yaklaşık 4 bin metrekarelik alana inşa edilen o AVM nihayet açılıyor.
   Eski ismi City Van AVM, yeni ismi ise anket sonucu Park AVM olan söz konusu alışveriş merkezinin bir iki hafta içinde hizmete açılması bekleniyor.
   Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Caddesi’nde yeni yapılan alışveriş merkezinin ismi gerçekleşen anket sonucu neticesinde ‘Park AVM’ oldu.
    İnşasına 2010 yılında başlanan ve o dönem İl Özel İdare ve Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan City Van AVM, üzerinden yaklaşık 8 yıl geçmesine rağmen bir türlü bitirilemedi.
   Özellikle geçtiğimiz yıl Van Büyükşehir Belediyesi yönetiminin de baskısı ile işlet hızlandı.
   Önce 2018 yılı başında, daha sonra ise Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yüzüncü yılı olan 2 Nisan 2018'de açılması planlanan söz konusu AVM, belirlenen tarihlerde açılamadı.
   Ama son zamanlarda yoğun çalışma devam ediyor ve özellikle giriş bölümlerinde ünlü markaların yer aldığı işyerlerinde hummalı çalışma sürüyor.
    Yürüyen merdivenlerin tamamlaması, elektrik tesisatı, boya-badana ve bilumum diger işlerin erken bitmesi için çalışmalar hızlandırıldı.
Yapılan açıklamalara göre bir-iki hafta içinde AVM'deki bazı işyerleri hizmet vermeye başlayacak.
   Devamında ise diğer işyerlerinin hizmete girmesi planlanıyor.