Paralel yargı ve medyaya operasyon olacak mı?

Yeni Şafak gazetesi yazarı Cem Küçük, 22 Temmuz da paralel örgütün emniyet ayağına düzenlenen operasyonun ayrıntılarını paylaştı.

VAN 24.07.2014 12:58:07 0
Paralel yargı ve medyaya operasyon olacak mı?
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Paralel örgütün bugüne kadar işlediği suçlara değinen Cem Küçük, emniyetten başlatılan bu operasyonların yargıya, bakanlıklardaki diğer paralel yapı unsurlarına, iş dünyasına ve medyaya da uzanacağını iddia etti.

İşte Küçük’ün yazısının o bölümü:

22 Temmuz Operasyonu devletin içine çöreklenmiş, bir ucu dışarıdaki bu çetenin tarihin çöp sepetine atılması için ilk işaret fişeği oldu. Bu operasyonun çok daha genişleyeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Polisler casusluk faaliyetini, evrakta sahteciliği, illegal dinlemeyi kendi başlarına yapmadılar. Bu haltı yerlerken ona yardım eden savcı ve hakimler de vardı. Tabii kurulan kumpasın son onay makamı olan Yargıtay'dakileri de unutmamak lazım.

PARALEL YAPININ UNSURLARI BİRER BİRER ÇÖKECEK

Ben iki buçuk yıldır, yani 7 Şubat krizinden sonra Cemaat ile hükümet arasındaki ilişkinin bittiğini, Cemaatin bulduğu an Erdoğan'a operasyon yapacağını kaç kez yazdım, hatırlamıyorum bile. Beni fitnecilikle de suçladılar, nifakla da. Ama 17 ve 25 Aralık darbe girişimleri haklılığımızı ortaya koydu. Altını çizdiğim bir konu daha vardı: Cemaatin bu savaşı kazanma ihtimali hiç yoktu. Onları bu savaşa kim ikna ettiyse varsın başını duvarlara vursun. Hükümet paralel yapının bütün unsurlarını birer birer çökertecektir. Bu iş yargıya, bakanlıklardaki diğer paralel yapı unsurlarına, iş dünyasına ve medyaya da uzanacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

MAHALLE MAHALLE BÜTÜN İMAMLARI TESPİT EDİLDİ

Bugün devletin bütün istihbari ve ilgili kurumları paralel yapının mahalle mahalle bütün imamlarını bile tespit etmiş durumda. Tabii bazı imamlar soluğu çoktan yurtdışında aldılar. Öte yandan Kara Propaganda Santrali Kuzguncuk da büyük telaş içinde. Bu saatten sonra işiniz zor. Gerçi hep zordu ama siz uyanmıyordunuz. Şimdi HSYK'yı tekrar alalım diyorsunuz ama alsanız da almasanız da sonun başlangıcından kaçamazsınız.

KESER VE SAP DÖNDÜ

22 Temmuz operasyonu henüz başlangıç. Gerisi çorap söküğü gibi gelecektir. Devlete meydan okumanın bedelini hep beraber göreceğiz. Eskiden insanları sabahın köründe siz alırdınız. Şimdi sizi alıyorlar. Ağlamaca yok. Erdoğan'ın gücünü hep hafife aldınız. Siyaset okuma ve kendisine yönelik operasyonlara cevap verme yöntemini küçümsediniz. Size bir şey yapamaz sandınız. Şimdi çil yavrusu gibi dağıldınız. Nezarethanelerde kimyası bozuldu polislerin. Hala atıp tutuyorlar ama hukuksuz dinlemeleri, casusluğu, Başbakan ve Hakan Fidan'ı niçin dinlediklerini izah edemiyorlar. Gerçi hangi davada delile baktı ki bunlar. Altın nesil diye yetişenler teneke çıktı. Kendi ülkelerinin değerlerine sırt çevirdikleri için millet de onları hafızasından sildi. 30 yılda elde ettikleri itibarlarını 30 günde yerle bir ettiler. Pensilvanya, Hanefi Avcı için, 'Allah taksiratını affetsin' demişti. Keser ve sap döndü.