Paralel deşifre oldu, yeni tehlike...

Markar Esayan, Menderes döneminde A tipi GLADIO'nun, 28 Şubat'tan bugüne kadar ise paralel yapı ile üzerinden B tipi GLADIO'nun etkin olduğunu belirtti. Esayan, paralel örgütün deşifre olmasının ardından üst aklın yeni bir GLADIO yapılan

VAN 18.12.2014 11:12:34 0
Paralel deşifre oldu, yeni tehlike...
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Markar Esayan, Yeni Şafak gazetesindeki "Paralel deşifre oldu, yeni mültezimlere dikkat..." başlıklı bugünkü yazısında GLADIO üzerinden Türkiye'de yapılan darbeleri ele aldı. Esayan, Adnan Menderes'in A tipi GADIO tarafından ekonomik zayıflığı nedeniyle ilk bağımsızlık hamlesinde teslim alındığını ifade etti.

Esayan, darbeden sonra, yanlış yaptığını düşünen cuntacıların yüksek yargı mensuplarının infazlar için tehdit ettiğini belirterek "TSK’nın hiyerarşik yapısı alt üst edilmiş ve milli ordu da teslim alınmıştı" dedi.

İşte Esayan'ın yazısında öne çıkan bölümler:

GÖREV PARALELE VERİLDİ

B Tipi GLADYO’nun ise, A Tipi Gladyo işlevsiz kalması üzerine dini görünümlü bir paralel yapı üzerinden kurulduğunu, hükümet dahil neredeyse çoğumuzun bu senaryoyu yuttuğunu görebiliyoruz.

28 Şubat çok ciddi bir yıkıma neden olmuş olabilirdi. Ancak değil bin yıl, on yıl bile sürecek bir formatlama yapmakta cuntacılar başarılı olamadı, testten geçemediler ve vesayet mültezimliği ellerinden alındı, paralel yapıya verildi.

ÖCALAN TÜRKİYE'YE GÜLEN ABD'YE

1999 yılında Öcalan’ın Türkiye’ye, Gülen’in ABD’ye, Sayın Erdoğan’ın da hapse gönderilmesi bu bağlamda çok anlaşılır.

Bu yapının kendine çok güvendiği, bir üst akıl tarafından yönetildiği, yapının uzun zamandır üzerinde çalışıldığı görülüyor. Darbe davaları ile sanki bir vesayetten kurtuluyormuş havası yaratılırken hem hükümet, hem de halkın komplikasyonları görmeleri önlendi. (...)

Sayın Erdoğan dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanmasına karşı çıktığında kendisine ne kadar öfkelendiğimi de itiraf etmeliyim. Darbelerle yüzleşmekte gedik açıyor diye düşünmüştüm doğrusu. Demem o ki, geçmişten ders çıkarmak, bu kadar ustaca kurulmuş bir polis devletine karşı yargının harekete geçmesine karşı yaygara koparmak değil, öncelikle büyük resmi görmeyi gerektirir. (...)

B TİPİ GLADIO OYUNU BOZULDU

Bir şekilde paralel yapı üzerinden inşa edilmeye çalışılan B tipi GLADYO oyunu bozuldu. Deşifre olmuş olması yeterli, artık kullanılamazlar. Bu yapıyla mücadele belki yıllar sürecek; ama Türkiye’yi kaybetmek istemeyenler yeni mültezimler yaratmaya şimdiden girişmişlerdir. Yani C tipi GLADYO.

“Yabancı bir cisim geliyor” diye daha önce yazmıştım. Sezgilerim bunun ekonomi üzerinden, ya da içeride başka bir partner yaratılarak olacağını söylüyor. Bunu bilmek benim değil, devletin işi. Rusya’ya yapılan operasyona da azami dikkat etmekte fayda var.