Pamukkale değil Başkale Travertenleri

Van'ın Başkale İlçesi'nin Dereiçi mahallesinde bulunan travertenler, sahip olduğu güzelliği ile adeta büyülüyor.

VAN 6.05.2016 18:47:57 0
Pamukkale değil Başkale Travertenleri
Tarih: 01.01.0001 00:00
       Van şehir merkezine 140, ilçeye ise 30 kilometre uzaklıkta bulunan Dereiçi Mahallesinin üst tarafında bulunan travertenler Bölgede yaşanan çatışmalar yüzünden neredeyse unutulmaya yüz tutu.
Kültür ve Turizm İl Müdür yetkililerinden yapılan açıklamada travertenlerin bulunduğu bölgede incelemelerde bulunduklarını belirterek, alanın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu uzmanlarınca tescillendiğini söyledi.
Yapılacak jeolojik çalışmalarla suyun başka bir bölgeye akışının engellenebileceğini ve travertenlerin Pamukkale'deki görünümü aratmayacak hale geleceğini vurgulayan yetkililer, bölgenin sit alanı ilan edilmesi için de çalışmaların devam ettiği dile getirildiği belirtildi.

          Dereiçi Mahallesi muhtarı Reşit Kaya ise, tüm Mahalle halkının travertenlerdeki suyun şifalı olduğuna inandığını ifade ederek, suyun özellikle cilt hastalıklarının iyileşmesinde şifa kaynağı olduğunu, ancak mahalleden travertenlere kadar yol olmamasından dolayı rağbet görmediğini söyledi. Travertenlerin bulunduğu bölgede de güvenlik açısından hiçbir sorun bulunmadığına işaret eden Yalçın, yerli ve yabancı turistleri Başkale'nin Pamukkale'sine beklediklerini sözlerine ekledi.

        Yalçın, "Bölgede keşfedilmese gereken o kadar çok güzellik var ki, bunların tek tek gezilmesi, tanıtılması gerekir. Buradaki travertenlerin görünüm Pamukkale'ye çok benziyor. Herkesin buraları görmesini istiyoruz. Bölge artık turizme kazandırılmalı" diye konuştu. Bölge: Zafer Tayfur