Özgür Eğitim-Sen: Düşmanımıza tek borcumuz var; Adalet!

'FETÖ örgütünün küresel ilişki ağından devletin kılcal damarlarına nüfuz eden en küçük hücre yapılanmasına değin açığa çıkarılması ve hesap sorulması sürecinde' titiz olunması çağrısı yapıldı; Mücadele sulandırılması

VAN 26.07.2016 11:31:51 0
Özgür Eğitim-Sen: Düşmanımıza tek borcumuz var; Adalet!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Yöneliş Haber - Özgür Eğitim-Sen  Genel Başkanı Abdulbaki DEĞER imzalı açıklamada darbecilere karşı yürütülen haklı mücadelede geçmişteki kimi davalarda yaşanan kimi yanlışlara düşülmemesi çağrısı yapıldı. 

Açıklama metni;

Mücadele sulandırılmasın, Zafer gölgelenmesin!

15 Temmuz gecesi Millet'in varlığına ve geleceğine kasteden bir darbe teşebbüsü yaşandı. Millet'i vesayet altına almaya dönük bu küresel teşebbüs Millet'in azmi, iradesi, kararlılığı ve ölçü kabul etmeyen cesaretiyle püskürtüldü. Gelinen noktada hala meydanlarda asil duruşunu muhafaza eden Millet, devletin kendisine çekidüzen vermesi, bağırsaklarını temizlemesi ve bu tarz vesayet girişimlerinin gelecekte de yaşanmaması için gereken adımların atılmasını duruşu ve yönelimiyle takip ve talep etmektedir.

ÖZGÜR EĞİTİM-SEN olarak darbe teşebbüsünün açığa çıktığı ilk andan itibaren tüm üye ve teşkilatlarımızla bu vesayet teşebbüsünün karşısında olduk, olmaya devam ediyoruz. Varlık gerekçesini "vesayetler, vesayetçiler" karşısında "Herkes için Adalet, Herkes için Özgürlük" mücadelesi olarak kodlayan ÖZGÜR EĞİTİM-SEN'in, Millet'in varlığına, müktesebatına ve geleceğine yönelen tehditler karşısında sessiz kalması, alınacak haklı tedbirler karşısında ikircikli tutumlar takınması elbette düşünülemez. Alınacak tedbirlerde gözetilmesi gereken ölçünün, usul ve erkȃnın şüphesiz önemli olduğunun bilincindeyiz ve takipçisi olacağız.

Bununla birlikte 15 Temmuz darbe teşebbüsü ile Millet'i doğrudan hedef alan darbeci FETÖ örgütünün küresel ilişki ağından devletin kılcal damarlarına nüfuz eden en küçük hücre yapılanmasına değin açığa çıkarılması ve hesap sorulması sürecinde;

1- Kişisel ikbal ve beklentiler, örgütsel yönlendirmeler ve ayartmaların tazyikine kapılmadan adaleti ve kamu vicdanını gözetecek kararlı ve sağlam bir mücadele verilmelidir.

2- Verilecek mücadele kuyumcu titizliğinde olmalı, “düşmanımıza tek borcumuz var; Adalet” şiarına uygun yürütülmelidir. Hadisenin yarattığı duygusal infial suçsuz, masum insanların mağdur edilmesine asla vardırılmamalıdır.

3- Millet'i hedef alan darbeci FETÖ yapılanmasını hedefleyen mücadelenin en temel ve önemli ayağı mevcut vesayetçi sistemin sosyolojik gerçeklikle mütenasip hale getirilmesidir. Temel hak veözgürlüklerin korunduğu, adalet ve özgürlüğün öncelendiği, temsilde
hakkaniyetin ve kamuda liyakatin geçerli olduğu, Millet'i ve Millet'in değerlerini, çoğulcu yapısını gözeten bir sistemin inşasıdır. Türkiye’deki vesayetçi teşebbüsler dahil hak ve özgürlük kayıplarının, toplumsal sorunların, çatışmaların, gerilimlerin, nitelik ve
verimlilik probleminin kaynağı mevcut sistemin kendisidir. Bu açıdan yürütülecek mücadele sistemi yukarıda belirtilen parametreler doğrultusunda dönüştürme vizyonuna dayandırılmalıdır ve FETÖ çetesi ile yürütülecek mücadele da bu vizyonun içerisinden verilmelidir. Sistemi gözden kaçıran, yapısal krizi görmezden gelerek sonuçları üzerinden enerjisini tüketen bir mücadele eksiktir, yanlıştır ve sorun çözücü değildir.

Bu açıdan yaşanan 15 Temmuz darbesini Ergenekon, Balyoz süreçlerinde olduğu gibi suçluyu suçsuzu, ilgiliyi ilgisizi üst üste bindirerek sulandıran ve buharlaştıran bir yaklaşımdan uzak, yaşanan hadiseninvahametine ve büyüklüğüne uygun bir cesaret ve kararlılık ve şüphesiz adalet ve özgürlük temelinde toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir sistemin inşası vizyonuyla çalışmaların yürütülmesi için ilgili tüm birimlerin kararlı takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz. Meselenin zor ve çetin olduğunun bilincindeyiz. Zaten milletin varoluş mücadelesi olmasaydı, istiklal ve istikbal mücadelesi olmasaydı ve şüphesiz zor ve çetin olmasaydı ‘mesele’ olmazdı.

ÖZGÜR EĞİTİM-SEN olarak 15 Temmuz gecesi milletin varlığına kasteden darbe girişimini lanetliyoruz. Darbenin püskürtülmesi mücadelesinde can verenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.Olayların duyulmasından itibaren destansı bir mücadele ortaya koyan milletimizi yürekten tebrik ediyoruz. Zafer nasip eden Allah'a şükrediyoruz.

Zafer Millet'indir.

Millet'in asil duruşu her türlü takdirin ötesindedir.

Yaşasın şanlı 15 Temmuz Direnişi

Yaşasın vesayet kabul etmeyen Özgürlük ve Adalet Mücadelesi

Kahrolsun Vesayetçiler ve Ahlaksız İşbirlikçileri