Özgökçe: Tuşba'daki sahillere oteller yapılacak

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, ilçede bulunan turistik bölgelerde yaklaşık 4 bin hektarlık alanda Turizm İmar Planı devreye sokulduğunu söyleyerek, 'Alt yapının tamamlanması ile otel yapılması için de müracaatlar var

VAN 17.08.2018 09:13:47 0
Özgökçe: Tuşba
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Van'da özellikle turist sayısının artması noktasında sahillerdeki eğlence ve dinlenme mekanları sayısının artması, yeni halk plajlarının yapılmasının büyük bir önem arz ettiğini belirten Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, "İranlılar son yıllarda huzurun da artması ile birlikte Van'a büyük ilgi gösteriyor. Bizler de İranlıların Tuşba İlçesi'ndeki sahilleri tercih etmesi için çabalıyoruz" dedi.

 


            "İRANLILAR MAVİ BAYRAKLI PLAJI TERCİH EDİYOR"
Mollakasım'da hizmete açılan Mavi Bayraklı Halk Plajı'nın son haftalarda İranlılar tarafından büyük ilgi gördüğünü anlatan Başkan Özgökçe, "Mavi Bayraklı Halk Plajı gerçekten de oldukça güzel bir hal aldı. Şimdi orayı özelleştirdik ve inşallah bakımı, korunması daha iyi olacak. Van Büyükşehir Belediyesi'nin onlar için devreye soktuğu otobüslerle Mollakasım'a geliyorlar" diye konuştu.
Vali Zorluoğlu ile görüşüldüğünü ve Tuşba'daki bazı turizm bölgelerinde yeni halk plajları açılması için çalışacaklarını anlatan Özgökçe, "Van Valimiz ile görüştük. İnşallah önümüzdeki süreçte yeni plajlar hizmete girecek. Ayanıs, Dağönü, Özyurt, Çolpan, Yeşilsu (Amik) bölgelerinde yeni halk plajlarının hizmete girmesiyle inşallah buralar turizm merkezi olacak. Şimdi buralarda oteller yapılacak. Daha önce alt yapı yoktu. Yeni otel yapılması için müracaatlar yapılıyor" ifadelerini kullandı.

 


            "4 BİN HEKTARLIK ALANDA TURİZM İMAR PLANI YAPILDI"
Tuşba'da özellikle turizm bölgelerindeki yaklaşık 4 bin hektarlık alanda Turizm İmar Planı yapıldığını söyleyen Başkan Özgökçe, "Yaklaşık 4 bin hektarlık alanda yeni planlar yapıldı. Bunlar sonuçlanınca yine basınımızı bilgilendireceğiz, onlar da halkımızı bilgilendirecek. En önemlisi Van'ımıza gelen turistlerin eğlenip dinleneceği yeni sahil alanları yapıyoruz. İşte bizim 15 Temmuz Parkı'mız, sahilde inşa edilmiş çok geniş, güzel bir park. Her açıdan güvenlikli. Yine Edremit, Erciş sahillerindeki çalışmalar, yeni parklarla turistler bu bölgeleri gezebilecek. Şimdi bazı turizm bölgelerinde alt yapı ve yol standartlarını yükselttik. Örneğin turistler Ayanıs'a gelip Ayanıs Kalesi'ne çıktıklarında ve indiklerinde üzerleri tozlanmayacak, çünkü oraya kadar yol çekildi. Yürüyüş yolları, tanıtıcı levhalar, dinlenme bölgeleri vs. Buna benzer çalışmalarımız, Büyükşehir Belediyesi ve Hükümetimizin, milletvekillerimizin, İl Başkanımızın ve Ak Parti Teşkilatı'nın destekleri ile oluyor. Yine Büyükşehir Belediyesi'nin VASKİ ile birlikte Akdamar Adası'na tatlı su götürme çalışmaları, yeni turistlik bölgelerde yapılacak olan hizmetler, tüm bunlar önümüzdeki süreçte Van'ın turizmine katkı sunacaktır. Van'ın değerlerini önce bizim bilmemiz lazım. Örneğin Çarpanak Adası var. Bu ada Akdamar'ı aratmaz. Ama Çarpanak'a gitmek için bir yol yok. Ama inşallah oraya da güzel bir yol yapılacak. Hatta o yolu Mollakasım'a bağlayacağız. Dediğim gibi, bunların yapabilmemizin yegane gücü Ak Parti Hükümeti'nin desteğiyle oluyor" ifadelerini kullandı.

 


          Van'da 26-29 Eylül tarihlerinde fuar düzenleneceğini hatırlatan Özgökçe, "26-29 Eylül tarihleri arasında Van'da turizm fuarı var. Kültür Turizm Bakanımızı Van'a getirmek için çalışmalarımız var. Bu fuara katılarak, stantlar açarak, destek vermeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

 


          Son zamanlarda özellikle ABD tarafından Türkiye'ye yönelik ekonomik bir savaş başlatıldığını da belirten Özgökçe, "Ülkemize yapılan ekonomik saldırılara inat, bizler de Tuşba Belediyesi olarak en yüksek doları bozduran ve dekontunu bize getirenin ismini bir parka vereceğiz. Amacımız insanların artık dolardan bir beklentisi olmasın. Biz Türk Lirası'na sahip çıkmalıyız" ifadelerini kullandı.