Özgökçe: Tuşba İlçesi'nin Sınırları Yeniden Çizilsin

Van merkez Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, ilde görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

VAN 25.08.2014 19:02:03 0
Özgökçe: Tuşba İlçesi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bir kahvaltı salonunda düzenlenen programda gazetecilerle bir araya gelen Başkan Özgökçe, Tuşba Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hülya Talay’ın yeni görevine başlaması nedeniyle böyle bir organizasyonda bulunduklarını söyledi. Tuşba ve İpekyolu ilçe sınırlarının tekrar çizilmesi gerektiğini belirten Özgökçe, “Tuşba ilçesine baktığımızda ismini Urartular döneminde başkentlik yapan Tuşba’dan alıyor. Fakat Tuşba, şu anda İpekyolu sınırları içerisinde yer alıyor. Yani Van Kalesi ve eski Tuşba şehri şu anda İpekyolu sınırları içerisinde bulunuyor. Bunun yanında İpekyolu ilçemizde 300 bin nüfus Tuşba ilçemizde ise 150 bin nüfus var. Mahallelere baktığımızda Tuşba’da 8 mahalle, İpekyolu’nda ise özellikle Bostaniçi’ninde ayrılması nedeniyle 22 mahalle oldu. En önemlisi de şehirleşmede, kentleşmede metropol ilçelerde en önemli olan işlem iş merkezi alanlarıdır. İlimizde de iş merkez alanlarının tümü İpekyolu sınırları içerisindedir.

 Yine ana cadde ve sokaklara baktığımızda bunlarda İpekyolu sınırları içerisinde yer almaktadır. Bu kapsamda öncelikle Tuşba Belediyesi meclis toplantısında bu konuyu gündeme getireceğiz. Daha sonra İpekyolu Belediye Eş Başkanları ile görüşüp onlarında kendi meclis toplantısında görüşmelerini isteyeceğiz ve en sonunda Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında da bu konuyu gündeme getireceğiz. İnanıyorum ki daha önce yapılmış olan haksız sınır ayırımı düzeltilip her iki ilçemizde de her anlamda eşit şekilde dağılım yapılacağına inanıyoruz” dedi. Bir gazetecinin seçimden önce neden bu konu dile getirilmedi sorusu üzerine Başkan Özgökçe, “Seçim öncesinde değişiklik mümkün olsaydı o zaman yine dillendirirdik yine konuşurduk. Fakat bu şu anda mümkün. Mevcut sınırların değişikliği birçok yerde yapıldı. Bizde bunu yerelde yapmak istiyoruz. Hatta gerekirse bahsi geçen mahalleler arasında bir referandumda yapılabilir. Bu mahallelerde kalan insanlarımız hangi ilçede kendilerini görmek istiyorlarsa onu da biz canı gönülden kabul eder, saygıyla karşılarız” diye konuştu.

Tuşba Belediyesi’nde Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevine yeni başlayan Hülya Talay ise görevini en iyi şekilde ifa edeceğini belirterek, hayırlı olması dileklerinde bulundu.