Özgökçe: Turizmde ulaşım büyük sorun

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, Van’ın çevre yolu, deniz ulaşımı ve demiryolu gibi önemli ulaşım sorunlarının olduğunu belirterek, bu sorunların turisti en fazla ilgilen

VAN 4.04.2017 12:23:36 0
Özgökçe: Turizmde ulaşım büyük sorun
Tarih: 01.01.0001 00:00
 TÜRSAB Van Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, İran’da uygulanan Nevruz tatili nedeniyle Van’da artan turist sayısına dikkat çekerek, turisti sıkıntıya sokan ve en fazla bıktıran sorunlardan birinin de ulaşım sorunu olduğunu söyledi.

Van’ın ulaşım sorunlarını gazetemize değerlendiren Özgökçe, Van’ın, havayoluyla yaşanan sıkıntıların dışında çevre yolu, deniz ulaşımı ve demiryolu gibi önemli ulaşım sorunlarının da olduğunu ifade etti.

ÇEVRE YOLU

Yıllardır çevre yolu ile ilgili söylentilerin dolaştığını, ancak şimdiye kadar gereğinin yapılmadığını belirten Özgökçe, şunları söyledi:

“Çevre yolu 6-7 yıldır bir keşmekeş içinde. Türkiye’de ilçelerin bile çevre yolu yapıldı, burası büyükşehir, çevre yolu bir muamma. İşte Büyükşehir engeli deniyordu, yok işte kamulaştırma yapılmıyor, yok 18’inci madde uygulanmıyor, yok önümüze şu şu engeli bırakıyor falan, e o sorun da kalmadı. Şimdi Büyükşehir Belediyesine sayın Vali Bey getirildi. Bir an önce çevre yolunun bitirilmesi lazım. Van’ın bir nefes alması lazım, bir soluk alması lazım... Şimdi ulaşım sorunun olacak, yol sorunun olacak, demiryolu sorunun olacak, e bu koca bir şehir, 1 milyon, 1 milyon 200 bin nüfusu olan bir şehir…”

VAPUR VAR İSKELE YOK!

Özgökçe, göldeki ulaşım ve demiryolu ulaşımında da hatalı yöntemlere başvurulduğunu iddia etti.

Türkiye’nin en büyük vapurlarının Van’a getirildiğini, ancak bunlar için bir iskele bulunmadığını belirten Özgökçe, şu tespitlerde bulundu:

“Tren yolumuz var diyoruz ama vapurla olmuyor, biz bunu defalarca dile getirdik. Tatvan’a karayoluyla treni bağlamaları lazım… Şimdi yeni iki tane büyük vapur geldi Van’a, Türkiye’nin en büyük vapurları, fakat iskele olmadığı için vapurlar işlevsiz bekliyor. Türkiye’nin en büyük vapurlarını getiriyorsun ama vapurun yanaşacağı iskele yok, bu bir eksikliktir. Bu sorunlar umarım bir an önce çözülür. Van da rahat bir nefes alır.”

Özel Haber: Adil HARMANCI