Özgökçe: Öğretmenlerin emrindeyiz

Yeni atanan öğretmenlerle kahvaltıda bir araya gelen Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, her konuda öğretmenlerin yanında yer alacaklarını vurgulayarak, “Ailelerinizin içi rahat olsun. Buranın bir Antalya’dan, İstanbul’dan, Ankar

VAN 4.10.2015 15:06:06 0
Özgökçe: Öğretmenlerin emrindeyiz
Tarih: 01.01.0001 00:00
Tuşba Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından İskele öğretmen evinde düzenlenen kahvaltı programına Tuşba Belediye Başkanı Feviz Özgökçe’nin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Tuşba İlçe Kaymakamı Musa Sarı, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer ve yeni atanan öğretmenler katıldı
Programda ilk söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Van’a 3 bin 204 yeni öğretmenini atandığını hatırlatarak, 325 öğretmenin Tuşba’ya hizmet edeceğini belirtti.
 
“ÖĞRETMENLERİMİZE ÇEVRE UYUM SEMİNERİ VERDİK”,
2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte kente yeni atanan öğretmenlere uyum seminer verdiklerini kaydeden Kırekin, “Bilindiği gibi bu yıl ilimize 3 bin 204 öğretmen ataması yapıldı. Bu öğretmenlerin yüzde 10’nu Tuşba ilçemize yapıldı. Yani 325 öğretmenimiz ilk atama ile Tuşba ilçemize atandı. Bakanlığımızın yeni atamaları çerçevesinde özellikle yeni atanan aday öğretmenlerin çevreye uyum için düzenlediğimiz seminerle, ilçede bulunan resmi kurumların tanıtımı sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında 2 gündür süre gelen bu uyum çalışmasının bir parçası olarak bugün burada kamu kurum ve kuruluşlarla tanışmak ve buluşmak için bir aradayız. Yeni atanan öğretmenlerimiz için tanışma ve dayanışma için Tuşba Belediyesi’nin katkılarıyla bir kahvaltı programı düzenlendi. Bu programdan dolayı sayın belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Siz değerli öğretmenlerimize katılımızdan dolayı teşekkür ediyor ve mesleki hayatınızda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Daha sonra söz alan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ise, Van’da Tuşba’nın turizm kenti olduğunu belirterek, ilçe sınırları dahilinde 2 bin 3 okulun yer aldığını ifade etti. Özgökçe, konuşmasına devamla, Van büyükşehir olduktan sonra Van’da kurulmuş olan iki ilçeden bir tanesiyiz. Tuşba bin 952 kilometrelik alanıyla ve yaklaşık 150 binlik nüfusuyla, çok güzel sahiliyle hem bir turizm kenti hem bir sahil kenti hem tarım kenti hem de en önemlisi bir eğitim kentidir. Çünkü çok güzel bir üniversite var Tuşba’da ve sizin gibi çok güzide öğretmenlerimizin görev yaptığı yaklaşık 2 bin 3 okulla ve 40 bin öğrencilerimizle ve geleceğimiz olan genç bir ilçede görev yapacaksınız. Her biriniz memleketlerine uzak güzel Tuşba’mıza hoş geldiniz. Van’ın en güzel tarafı insanlar bir Van’a gelince bir de Van’dan gidince ağlarlar. Şimdi siz bu güzellikleri görünce Van’dan ayrılmayacaksınız. Van’ın bir Konya’dan, İstanbul’dan, Kayseri’den, Ankara’dan ve Antalya’dan farklı olmadığını 1 haftalık süre içerisinde görmüş oldunuz. Bundan dolayı biz Tuşba Belediyesi olarak her zaman sizin yanındayız” dedi.
ÖZGÖÇE: EĞİTİME KATKI SUNMAYA DEVAM EDİYORUZ
Yeni atanan öğretmenlerin Tuşba’dan memnun olacağını anlatan Başkan Özgökçe, eğitime her türlü katkıyı sunduklarını vurguladı.
Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe konuşmasının devamında şunları kaydetti; “İl ve ilçe milli eğitim müdürlerimiz başta olmak üzere, kaymakamımız ile birlikte her daim sizin yanınızda olacağız. Öyle bir belediyenin sınırları içinde görev yapıyorsunuz ki bu belediye tamamıyla sizin emrinizde. Tüm öğretmenlerimizin 7/24 emrinde olan bir ekip var sizin karşınızda. Belediye olarak geçtiğimiz yıl Tuşba sınırları içerisinde okullara kütüphane için kitaplar dağıttık. Bu yılda size destek olmak için bu dağıtımı yapacağız. Eğitim seminerleri ile kişisel gelişim için dışardan getirdiğimiz eğitimcilerle sizi bir araya getireceğiz. Kaymakamımızla birlikte bilgi yarışmaları düzenleyeceğiz. Öğrencilerinizi bu anlamda yarıştıracağız. Kompozisyon ve resim yarışmaları ile ödüllü yarışmalar düzenleyeceğiz. 3 bin kişilik mağdur durumda olan öğrencilerimiz için kırtasiye yardımı yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Devletimiz ve hükümetimiz eğitim anlamında çok önemli adımlar attı ve artık kitaplar masa başında hazır bir şekilde bekliyor. Belediye olarak deneme sınavları yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Ailelerinizin içi rahat olsun bizi sizin buradaki aileniniz”
Daha sonra kahvaltı programı sona erdi.

Bölge: Burhan Ergin